-->

8. helmikuuta 2018

Viinijooga

Emme ole erityisen tunnettuja sporttisuudestamme, oikeastaan päinvastoin, ainoa harrastamamme urheilu on penkkiurheilu. Toisaalta taas joskus iskevät kummat päähänpistot - esimerkiksi kun HOK Elannon/Raflaamon Elämyspäivien ohjelmassa oli viini- ja skumppajoogaa, Marjutin mielestä oli varsin loistava idea ilmoittautua mukaan kahteen eri joogatapahtumaan.Ensimmäinen viinijoogakerta oli 1.2.2018 Virgin Oil Co.:ssa ja sen viinit tarjosi Viinilinna. Marjut suuntasi paikalle työkaverinsa kanssa, Jussi lähti ennemmin oluttastingiin. Yllätyimme iloisesti, kun viiniksi paljastui Viinilinnan oma samppanja! Lisäksi joogan jälkeen oli vielä viinitasting eli nopea paluu omalle mukavuusalueelle. 6.2. taas kävimme yhdessä skumppajoogassa Kaivopihan Karaokekellarissa, jossa tarjolla oli talon skumppaa (tai jotain vastaavaa).

Sopiiko viinijooga aloittelijoille/ensikertalaisille? Miksipä ei, tosin se on säkästä kiinni, millaiseen joogaan päätyy. Virgin Oil Co.:ssa Marjut oli ainoa ensikertalainen, joten tunti tuntui menevän edistyneiden mukaan. Sen takia olo oli hieman sekava: tuntui siltä, että rautalankaohjeistusta olisi voinut olla enemmän, koska kaikki oli uutta. Toisaalta oli hyvä, että salin reunassa sai rypeä rähmällään kaikessa rauhassa eikä joutunut huomion kohteeksi, toisaalta ohjeiden seuraaminen oli epävarmaa varsinkin silloin, kun ohjaajan mallia ei nähnyt kunnolla. Jollain tavalla tunti tuli kuitenkin räpiköityä läpi. Kaivopihan Karaokekellarin jooga sen sijaan oli hyvin aloittelijaystävällinen. Ohjaaja näytti liikkeet selkeästi ja kertoi, kuinka ne voi tehdä helposti tai haastavasti.

Oliko viiniä riittävästi? Kyllä. Joogan aikana sitä ei edes ehtinyt ajatella, joten lasillinen riitti hyvin.

Oliko rankkaa? Oli ja ei. Kun ei taivu, niin ei taivu ja kun ei jaksa, niin ei jaksa, kaikesta voi syyttää vain omaa rapakuntoaan. Toisaalta yllättävän hyvin meni ja itsensä sai taipumaan monella eri tavalla. Lasista ei läikkynyt eikä sitä potkaissut kertaakaan nurin. Virgin Oil Co.:n joogan alkujärkytyksen jälkeen tuntui jopa siltä, että endorfiinit potkivat mukavasti, Kaivopihan Karaokekellarin jooga taas oli hyvin leppoisaa ja rauhallista.

Miltä nyt tuntuu? Muutaman päivän ajan Virgin Oil Co.:n jälkeen oli piesty olo, kun reisien ja selän unohdetut lihakset muistuttivat olemassaolostaan. Toisaalta taas hartiajumit tuntuivat helpottavan paremmin tunnin joogan jälkeen kuin tunnin hieronnan jälkeen. Kaivopihan Karaokekellarin joogan jälkeen ei lihaksissa tuntunut oikeastaan miltään.

Sopiiko jooga ravintolaan? Miksei, kunhan tila on puhdas ja rauhallinen eikä siellä ole muita asiakkaita töllistelemässä ja ihmettelemässä kovaan ääneen, mitä ihmeen hörhöilyä skumppajooga oikein on.

Kannattiko? Kyllä vain! Kahden kerran jälkeen on vaikea sanoa, onko jooga oma juttu vai ei. Loppujen lopuksi päällimmäiseksi jäi positiivinen fiilis ja joskus voisi ehkä harkita alkeiskurssia, jolla joogaan pääsisi tutustumaan paremmin samalla tasolla olevien ihmisten kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti