Legras & Haas Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut

Legras & Haas Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut
AC Champagne, Ranska; 100 % Chardonnay; 42,90 €

Tuottaja Legras & Haas

Etiketin mukaan sitrusta, valkoisia kukkia, paahtoleipää

Rypäleen mukaan
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä; tuo samppanjaan/kuohuviiniin eleganssia.

Lyhyesti: raikkaan hapokas ja hedelmäinen

Kommentit

M: Samppanjan tuoksu on sitruksisen kirpeä ja paahteinen, jopa aavistuksen voinen, sen lisäksi tuoksussa on vihreää omenaa ja hieman mineraalisuutta. Sama linja jatkuu maussa, jossa tuoksun sitruunan kirpeys muuttuu kypsäksi sitruunaksi. Omenainen ja osittain jopa päärynäinen hedelmäisyys saa kuivan maun tuntumaan makeammalta kuin mitä se onkaan, ja lopuksi jälkimaussa jää tuntumaan häivähdys mineraalisuutta ja pähkinäisyyttä.

Olihan tämä varsin tyylikäs vappusamppanja Ilta-Sanomien tavisten testin tuloksista huolimatta. Arvosanaksi se saa +.

J: Samppanja on väriltään kirkas, vaalea sitruunankeltainen. Sen tuoksussa on sitrusta, vihreää omenaa, mineraalisuutta ja paahteisuutta. Sitruksisen hapokkaassa maussa on vihreää omenaa, mineraalisuutta, kirpeää ananasta ja hieman toffeeta. Jälkimaku on sitruksinen ja mineraalinen. Samppanjan lämmettyä paahteisuus korostuu sekä tuoksussa että maussa.

Samppanja sopi hyvin aperitiiviksi ja menisi varmaan myös kevyemmän ruoan kuten kanan kanssa. Arvosanaksi annan +.