Bryggeri Tyrniportteri



Mikä olut?
Tyrniportteri (Bryggeri Helsinki)
Oluttyyppi: portteri
Alkoholia: 6,5 %
Katkeruus: 36 IBU
Väri: 59 EBC
Kantavierre: 16,1 °P
Hinta: 4,48 € Alkossa, hieman päälle 3 € Bryggeri Helsingin myymälässä

Mitä panimo lupaa?
Pehmeän maltainen ja eksoottisen hedelmäinen tumma pintahiivaolut, joka saa makua tyrnimehusta ja aprikoosipyreestä. Se sopii suomalaiseen ruokapöytään tuhtien riistaruokien seuraksi tai sellaisenaan nautittavaksi.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Portteri on englantilainen tumma pintahiivaolut, jota on valmistettu 1700-luvulta lähtien. Oluen tumma väri ja kevyen paahteinen aromi johtuvat valmistuksessa käytetyistä tummista maltaista. Portteriin käytettyjä maltaita ei paahdeta kuten stoutin maltaita. Maussa on tyypillisesti kahvia, lakritsaa, suklaata, toffeeta ja karamellisuutta.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on väriltään hyvin tummanruskea, lähes musta. Beigeä vaahtoa syntyy kaadettaessa runsaasti. Paahteista tuoksua hallitsevat tumma suklaa ja kahvi, siinä on myös hieman aprikoosihilloa. Maku jatkaa samoilla linjoilla. Jälkimaussa on kahvin lisäksi hieman tyrniä ja aprikoosia. Alkoholiprosenttiin ja tyyliin nähden olut on yllättävän kevyt ja raikas. Kokonaisuus muistuttaa hieman sacherkakkua. Oluen lämmettyä sen makuun tulee enemmän marjaisia ja hedelmäisiä aromeja. Arvosana +.