Rosa Viini & Ruoka Live 12.2.2021

Rosa Viini & Ruoka järjesti ensimmäisen livetastinginsa perjantaina 12.2.2021. Illan viineistä keskimmäinen, Pizzolato Organic Prosecco Rose Brut 2019 (12,98 €) jäi meiltä pois, koska joku meistä (köh) ei osannut tilata oikeaa tuotetta Alkon verkkokaupasta...

Tastingista ei ole tallennetta.

Ruppertsberger Imperial Riesling Sekt
Pfalz, Saksa; Riesling; 12,98 €

Ruppertsbergin kuplattomat rieslingit olivat meille jo entuudestaan tuttuja, mutta talon Sekt oli uusi tuttavuus. Sen sitruksisessa ja raikkaassa tuoksussa oli trooppisten hedelmien, persikan ja ananaksen lisäksi hieman paahteisuutta. Viinin maku oli hapokas, jopa hieman hapokkaampi kuin mitä tuoksu antoi odottaa ja sen hedelmäisyys kääntyi limen ja vihreän omenan suuntaan. Toisaalta viinissä on kuitenkin 17 g/l sokeria eli mikään rutikuiva tapaus se ei ollut. Hapokkuus tasapainotti makeutta hyvin, mutta varsinkin jälkimaussa tuntui pieni marmeladimainen makeus.

Kuohuviinin kuplat kestivät iloksemme hyvin, kuohuviinikorkilla suljetun pullon loppu oli parin päivän päästä vielä oikein pirteässä kunnossa.

Ruokasuosituksena oli lohikeitto - meillä oli kreikkalaista salaattia ja paistettua lohta ja sekin toimi oikein hyvin. Viini menisi hyvin sellaisenaankin seurustelujuomana. Ruppertsberger Imperial Riesling Sekt oli suosikkimme illan viineistä.

La Chaya Cabernet Sauvignon 2019
Famatina Valley, Argentiina; Cabernet Sauvignon; 9,89 €

Illan toinen viini oli argentiinalaisen La Riojan alueen kansanjuhlan mukaan nimetty punaviini.

Sen väri oli tummanpunainen ja lähes läpinäkymätön, tuoksusta taas tulivat mieleen appassimento-menetelmällä tehdyt makean hilloiset viinit. Tummien marjojen, mustikan ja mustaherukan lisäksi tuoksussa oli hieman vaniljaa. Viinin maku oli makea (ja sokeria onkin 16 g/l), marjojen lisäksi siinä maistui hieman mausteita, kahvia ja suklaata - vähän kuin suklaakakku marjahillon kanssa. Tanniineja ei ollut oikeastaan yhtään, joten viini oli varsin pehmeä ja siksi helppoa kulauteltavaa. Jälkimaussa oli myös hieman mausteisuutta.

Viini oli ihan kiva perusviini, juuri sellainen kuin mitä hieman alle kympillä odottikin saavansa. Ruokasuosituksena sille oli kana-nachopelti. Me söimme viinin seurana poronkäristystä ja yhdistelmä toimi oikein hyvin.