Fat Lizard Freiherr von Braun

Mikä olut?
Freiherr von Braun (Fat Lizard)
Oluttyyppi: brown ale
Alkoholia: 5,5 %
Katkeruus: 32 IBU
Hinta: 4,49 € Sellon K-Citymarketissa (0,44 l)

Mitä panimo lupaa?
Freiherr von Braun on jenkkihumalilla raikastettu, suoraviivainen ja helposti nautittava brown ale. Jätetään Mars-lennot avaruusarkkitehdeille ja keskitytään oluen tekemisen kauniiseen ja puhtaaseen tieteeseen!

Mitä oluttyyppi lupaa?
Brown ale on tumma pintahiivaolut, jonka ominaisuuksia ovat tumman meripihkaisesta ruskeaan ulottuva väri sekä makeat, toffeiset ja pähkinäiset maut.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on ilmeisesti saanut nimensä vapaaherra Wernher von Braunin (1912–1977) mukaan. Von Braun oli raketti-insinööri, joka johti II maailmansodan aikaan V2-ohjuksen kehitystyötä. Sodan jälkeen hän päätyi Saksasta Yhdysvaltoihin ja NASA:n palkkalistoille. Ohjusten sijaan von Braun ryhtyi suunnittelemaan raketteja avaruuslentoja varten ja visioi miehitettyä lentoa Marsiin. Hänen visiossaan Marsiin olisi matkustettu jo vuonna 1965, mutta tähän mennessä ihminen on päässyt vasta kuuhun asti.

Freiherr von Braun on väriltään tummanruskeaa. Tuoksussa on paahteista mallasta, ruisleipäistä makeutta ja häivähdys tummaa suklaata. Myös maussa on leipäistä makeutta, mutta päällimmäisenä maistuu paahteinen katkeruus. Maussa on lisäksi hieman karamellisuutta ja pähkinää. Jälkimakua hallitsee kahvimainen paahteisuus. Ei tämän voimalla ihan Marsiin asti mennä, mutta ihan mainio brown ale se on. Arvosanaksi annan +.