Mallaskoski Tropical Black IPA

Näyte / Mallaskoski




Mallaskoski lähetti näytteitä uutuustuotteista, ja ensin ajatuksena oli maistella kesäoluita. Sitten iski takatalvi ja Jussi päätyi aloittamaan mustalla IPA:lla, sillä ainakin se on nimensä perusteella trooppinen toisin kuin Suomen sää. Ovatkohan trooppiset yötkin Mallaskoskella synkkiä ja mustia?

 Tropical Black IPA on tulossa Alkon valikoimiin huhtikuussa.



Tropical
Suomi; Black IPA; 6,5 %; 60 EBU
Humalat: Chinook, Simcoe, Amarillo, Strata
Maltaat: Pale Ale, Caramel 100, Carafa II, Chocolate, Black

Panimo Mallaskoski

Panimon mukaan Tropical Black IPA on synkänpuhuva, tumman paahteinen ja mukavan aromaattisesti humaloitu trooppinen Black IPA.

Oluttyypin mukaan
Black IPA on oluttyyli, jossa on IPA-tyylinen humalointi, melko suuri alkoholipitoisuus ja tumman maltaan aromeja.

Ruokana kasvispita

Lyhyesti: paahteinen ja mukavan katkera olut

Kommentit

M: Paahdetta ja trooppista hedelmää.

J: Olut on tummanruskeaa, beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa sormenleveyden verran. Tuoksussa on suklaata, paahteisuutta, appelsiininkuorta ja hieman trooppista hedelmää. Maku on hedelmäisempi kuin tuoksu ja siinä on myös greippiä sekä sitrusta. Katkeruutta on kohtalaisesti. Maku on enemmän IPA-tyylinen kuin tuoksu. Jälkimakua hallitsevat kahvinen paahteisuus ja greippinen katkeruus. Kokonaisuus on jännä yhdistelmä tummaa olutta ja IPA:a. Kasvispitan kanssa olut sopi kohtalaisen hyvin.

Pidin Tropical Black IPA:sta, vaikka black IPA on edelleen tyylinä jotenkin hämmentävä. IPA:n odottaa olevan hedelmäinen ja katkera, mutta aromimaailma onkin tummien oluiden tyylien.