Rosa Viini & Ruoka // Viinit pääsiäiseen -live 1.4.2022 ja Casa Santos Lima Gran Fortissimo 2019

Rosa Viini & Ruoka järjesti Viinit pääsiäiseen -liven, jossa kokattiin pääsiäiseen sopivia ruokia ja maisteltiin neljää viiniä: Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry, Bergh Grüner Veltliner Organic, The Old Brick Factory ja Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Bergh Grüner Veltliner kiinnosti, mutta se oli jo Villa Lillan viini-illasta tuttu. Siksi päädyimme hankkimaan Casa Santos Lima Gran Fortissimon, ja koska fleksaamme edelleen, yhdistimme sen halloumijuustoon ja mansikkasalsaan liharuokien sijaan.

Live on katsottavissa Rosa Viini & Ruoan YouTube-kanavalla.



Casa Santos Lima Gran Fortissimo 2019
Alentejano, Portugali; Touriga Nacional, Syrah, Alicante Bouschet; 13,49 €

Tuottaja Casa Santos Lima

Etiketin mukaan kypsää hedelmää ja mausteita

Rypäleen mukaan
Touriga Nacional: tanniineja, tummia marjoja, mustaherukkaa, vadelmaa, hedelmäisyyttä, mausteita, nahkaa, orvokkia, yrttejä, lakritsaa
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Alicante Bouschet (Garnacha Tintorera): tummia ja punaisia marjoja, hilloisuutta, pehmeää rakennetta, runsaasti tanniineja ja kohtalaisesti hapokkuutta; teinturier-rypäle (punainen hedelmäliha) eli sitä käytetään sekoitteissa tuomaan väriä

Ruokana paistettu halloumi ja mansikkasalsa sekä tuunatut perunat

Lyhyesti: kypsän marjainen viini

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin houkuttelevassa tuoksussa on kypsiä marjoja, luumua, kirsikkaa ja karhunvatukkaa sekä makeahkoja, yrttisiä mausteita. Myös viinin maku on marjainen ja mausteinen, jopa hieman pippurinen - oikeastaan se on juuri sitä, mitä siltä odottikin. Tanniinit ovat pehmeät, ja viini on helppoa ja miellyttävää juotavaa.

Ruoan kanssa viini sopii hyvin, suolaisen halloumin ja mansikkasalsan kanssa se on oikein passeli yhdistelmä. Se voisi sopia myös pataruokien ja muiden kypsien liharuokien kanssa ja varmasti myös liven aikana valmistetun karitsankin kanssa pääsiäisenä tai kesällä grillatessa. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on runsaasti makeita aromeja kuten kypsää tummaa marjaa, karhunvatukkaa, luumua ja kuningatarhilloa. Niiden lisäksi tuoksussa on hieman yrttejä ja mausteita. Keskitäyteläisessä maussa makeat aromit jäävät taka-alalle, niiden tilalla on mausteisuutta, pippuria ja hapankirsikkaa. Tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaussa on makeaa marjaisuutta.

Ruoan kanssa viini sopi hyvin, varsinkin halloumin ja juustolla kuorrutettujen perunoiden kanssa. Viini voisi sopia pataruokien ja kypsien, hieman rasvaisten liharuokien seuraksi. Grilliruokakin lienee hyvä valinta viinin seuraksi. Arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.