Nokian Panimo Keisari Pizza Lager ja Keisari Pizza Ale

Näyte / Nokian panimo

Nokian panimon vakiovalikoimaan on tullut alkuvuodesta kaksi pizzan kanssa juotavaksi suunniteltua olutta. Niistä Keisari Pizza Lager on tarkoitettu napolilaisen pizzan seuraksi ja Keisari Pizza Ale puolestaan New York -tyyliselle pizzalle. 

Testasimme molempia leppävaaralaistyylisen pizzan kanssa eli täytteenä oli ndujaa, mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja.Keisari Pizza Lager
Suomi; lager; 4,6 %; IBU 10
Humalat: Amarillo, Saazer
Maltaat: Pilsner, Dextrin, Maize

Maissin keventämä ja maltillisten humalien maustama vaalea lager-olut. Raikas ja vaivaton olut italialaisen pizzan kaveriksi ja miksei sen hätäisesti ahmitun roiskeläpänkin huuhteluun.

Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on maltaisuutta, heinää ja hentoa viljaisuutta. Raikas maku toistaa tuoksun aromeja maltaisuuden ollessa hallitsevin aromi. Jälkimaussa maltaisuus korostuu entisestään.

Ndujan tulisuus oli hieman liikaa oluelle, muuten se sopi pizzan kanssa hyvin. Opera Special olisi luultavasti ollut parempi valinta. Toisaalta Pizza Lageria juo hyvin sellaisenaankin ilman ruokaa.Keisari Pizza Ale
Suomi; APA; 5,0 %; IBU 20
Humalat: Amarillo, Citra
Maltaat: Pale Ale, Dextrin, Maize

Maissilla kevennetty ja laadukkailla Amarillo- ja Citra-humalilla aateloitu vaalea pintahiivaolut. Kevyt ja hedelmäinen kyytipoika New York pizzalle, joka ei täytteillä kikkaile eikä ananasta kaipaa.

Olut on hieman sameaa ja vaalean kuparista. Tuoksussa on karamellisuutta, appelsiininkuorta ja hieman greippiä. Maku on kevyen katkera ja hedelmäinen, greippisyys on siinä vahvempaa kuin tuoksussa. Jälkimaussa on appelsiininkuorta, mandariinia ja greippiä.

Keisari Pizza Ale sopi pizzamme kanssa paremmin. Pizzassa oli runsaasti juustoa ja oluen katkeruus leikkasi sen rasvaisuutta mukavasti. Lisäksi oluen hedelmäisyys pehmensi ndujan tulisuutta.

Summa summarum

Molemmat oluet sopivat hyvin tarkoitukseensa oli juotavaksi pizzan kanssa. Ne menevät hyvin sellaisenaankin ja sopinevat myös grillatun makkaran ja kebabin seuraksi.