Olaf Brewing OTAN Olutta

Suomi päätti hakea NATO:n jäsenyyttä toukokuun puolivälissä tänä vuonna ja sen kunniaksi savonlinnalainen Olaf Brewing julkaisi OTAN Olutta -nimisen oluen. Oluen nimi on sanaleikki, joka viittaa NATO:n ranskankieliseen lyhenteeseen (Organisation du Traité de l'Atlantique Nord). Lisäksi etiketissä olevan Olafin perinteisen ritarihahmon haarniskaa koristaa NATO:n logo. 

Oluen julkistus sai aikanaan huomiota ulkomailla asti. Nyt, kun Suomen liittymispöytäkirja on allekirjoitettu ja ratifioimisprosessi on alkanut, on sopiva hetki ottaa olutta ja blogata.

OTAN Olutta vaikuttaa olevan viidennen sukupolven häiveolut, jota on mahdoton tunnistaa varmasti tutkahavainnosta. Untappdiin on listattu 5,3 % pilsner tölkissä, 4,2 % pilsner pullossa (Pint Pleasessa saman vahvuinen olut on listattu APA:na) ja 5,0 % IPA, lisäksi somessa on näkynyt jokin 4,9 % olut. Blogiin päätyi 5,0 % IPA, koska sitä oli läheisessä oluttukikohdassa.

OTAN Olutta
Suomi; IPA; 5,0 %; 3,30 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Olaf Brewing

Panimon mukaan itsenäinen kansakunta on tekemässä itsenäisen päätöksen turvallisuudestaan.
Täällä Savonlinnassa on pitkään eletty idän ja lännen rajalla, onpa kaupunkimme ja Olavinlinna ollut
useamman kerran pommitusten kohteena ja taistelutantereena. Toivomme että sitä ei enää ikinä tapahdu. Elämme siis historiallisia aikoja ja historialliset ajat ovat meidän juttumme. Olaf on aina paikalla kun on aika nostaa malja.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa.

Lyhyesti: hyvä perus-IPA

Kommentit

J: Olut on hieman sameaa ja oranssiin vivahtavan kuparin väristä. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, greippiä ja appelsiininkuorta sekä aavistus karamellisuutta. Maussa on tuoksun aromien lisäksi jonkin verran maltaisuutta. Jälkimaku on vahvan greippinen ja havuinen. Katkeruutta on saman verran kuin Putinin kommenteissa Suomen NATO-jäsenyydestä. OTAN Olutta on perus-IPA, joka maistuu sinänsä hyvältä, mutta ei jää mieleen. Arvosanaksi annan 0.

Katso myös Olutta Ukrainan tueksi -blogaukset.