Quinta do Regainho Moinho Velho Reserve White 2020

Kaupallinen yhteistyö / Portugal Vineyards



Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä Portugal Vineyardsilta viime vuonna saaduista viineistä lasiin päätyy raikas vinho verde eli pirskahteleva, nuorena juotavaksi tarkoitettu valkoviini. Se on tehty Minhon alueen (eli käytännössä vinho verden tuotantoalueen) alkuperäislajikkeesta Loureirosta. 

Myyjän mukaan viini on sekoite, vaikka etiketissä ei sitä mainitakaan. Toista (oletettavasti) lajiketta Trajaduraa (eli Treixadura) käytetään tyypillisesti vinho verdeissä. Se tuo viineihin runkoa ja alkoholia sekä sitruksista hapokkuutta ja vaaleiden hedelmien aromeja, kuten omenaa, päärynää, persikkaa ja aprikoosia.



Quinta do Regainho Moinho Velho Reserve White 2020
DOC Vinho Verde, Portugali; Loureiro; 3,68 € Portugal Vineyards -verkkokaupassa

Tuottaja Quinta do Regainho

Etiketin mukaan pehmeän raikas ja nuori viini, intensiivisen hedelmäiset aromit

Rypäleen mukaan
Loureiro: hapokkaita viinejä, joiden aromeissa on akaasiankukkaa, appelsiinia, persikkaa ja mineraalisuutta. Viinit pullotetaan usein pienen hiilidioksidilisän kanssa, jotta ne eivät hapettuisi liian nopeasti, mikä tekee niistä hillitysti pirskahtelevia.

Ruokana perunasalaatti ja wieninleike

Lyhyesti: sitruksisen hapokas arkiviini

Kommentit

M: Kirkkaan, vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksussa on sitruunaa, vaaleita kivihedelmiä, omenaa sekä häivähdys suolaista mineraalisuutta ja yrttejä. Viinin maku on pirskahtelevan hapokas ja hedelmäinen, sitruksisuus hallitsee ja taustalla maistuvat tuoksusta tutut hedelmät, mineraalisuus tuntuu varsinkin jälkimaussa.

Hapokkuutensa takia viini sopi hyvin wieninleikkeen kanssa ja se voisi muutenkin olla hyvä yleiskäyttöinen ruokaviini, jos kirpeä hapokkuus on mieleen. Muuten viini on varsin edullinen arkiviini, jota on mukava ja helppo kulautella kauniina kesäpäivänä ilman sen kummempaa analysointia. Arvosanaksi se saa 0.

J: Viini on väriltään kirkas vaalea sitruuna. Tuoksussa on kirpeää sitruunaa, valkoherukkaa, ananasta ja hieman mineraalisuutta. Raikas maku on hapokas ja sitruunainen, siinä on myös hieman mineraalisuutta ja yrttisyyttä. Mineraalisuus vahvistuu jälkimaussa syrjäyttäen sitruunan melkein täysin.

Wieninleikkeen kanssa viini sopi hapokkuutensa ansiosta hyvin. Aluksi tosin hieman epäilytti, onko se liian kevyt rasvaiselle leikkeelle. Viini voisi sopia myös vaaleiden kalaruokien ja kevyiden äyriäisruokien kanssa. Viininä Moinho Velho Reserve on melko yksiulotteinen, mutta hinta-laatusuhteen ansiosta se saa arvosanaksi +.