-->

2. joulukuuta 2015

BLVD26:n avajaiset 26.11.2015

Helsinkiin on viime vuosina avattu kiinnostavia viinibaareja, mutta näin espoolaisina yksityisautoilijoina (haha) emme olleet ehtineet käydä tutustumassa yhteenkään. Saimme tilaisuuden korjata tilanteen, kun meidät kutsuttiin samppanja- ja viinibaari BLVD26:n avajaisiin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ikävä kyllä Jussi oli jo ehtinyt varata paikan oluttastingiin samalle illalle, joten hajaannuimme taktisesti eri paikkoihin.Jotta en kuulostaisi ihan lehdistötiedotteiden ja uutisten kopiolta, päätin miettiä tätä sen kautta, mitä viinibaarilta haluaisin. Ensimmäisenä ajattelin leppoisaa, rentoa tunnelmaa. Olisi mukavaa löytää paikka, jossa voisi nautiskella lasillisen Jussin kanssa kaikessa rauhassa tai jossa voisi käydä tyttöjen kanssa istumassa iltaa. BLVD26 oli varsin viihtyisä ja toive tuntui osuvan kohdalleen.

Hyvässä viinibaarissa on tietenkin myös hyviä viinejä. BLVD26:n linja kuulosti mainiolta: tarjolla on sekä laadukkaita, kohtuuhintaisia viinejä että hieman arvokkaampia viinejä ja niitä saa myös tavallista pienempinä annoksina, lisäksi saatavilla ovat myös kolmen puna-, valko- tai kuohuviinin maistelupaketit. Valikoima vaihtuu säännöllisen epäsäännöllisesti.

Ruokaa ei sovi unohtaa! BLVD26:ssa tarjotaan buletseja eli tapaksia bulevardilaisittain. Ne näyttivät sopivilta, jos pikkusuolainen naposteltava riittää viinin seuraksi. Isomman nälän yllättäessä kannattanee käydä muualla. Lisäksi listalla on erikoiskahveja ja mehuja, joista avajaisissa maistellut Ratikka ja Kuitu olivat maukkaita.


Entäs avajaiset? Alkumaljana tarjottiin André Clouet Silver Brut Naturea. André Clouet'n erittäin kohtuuhintainen Grande Réserve Blanc de Noirs Brut oli jo aiemmin ollut iloinen yllätys eikä tämäkään samppanja pettänyt. Sen tuoksu oli paahteinen ja maku hedelmäinen ja raikas, joten alkumalja keräsi pisteet kotiin. Toisena tarjottiin Joseph Mellot Cremant de Loire Le Marquis'a. Seuralaiseni kehui tätä ja sen runsaita kuplia, itse kallistuin samppanjan puoleen.

Valkoviineihin en ehtinyt perehtyä, mutta punaviineihin kyllä. Tällä hetkellä perushyviä punaviinejä edustaa esimerkiksi Leyda Las Brisas Pinot Noir ja parempia punaviinejä taas Ridge Geyserville, Zinfandel-vetoinen herkku, jonka tuoksussa oli mustikkaa ja jonka maku oli yksinkertaisesti herkullinen, marjainen ja pehmeä.

Alhaalla oikealla: esillä oli myös Ladybirdyliciousin hurmaavia fantasiahattuja


Viinien, mehujen ja buletien tarkempia tietoja voi tutkia painetun listan sijaan pöytään tuotavalla padilla, jolla voi myös lähettää tilauksen kassalle. Näppärää! Pitää kuitenkin tunnustaa, että ammattini kirouksena on se, että kirjoitusvirheet pomppaavat aina silmille ja bongailin niitä jonkin verran - mutta ei hätää, jos pöytään kannetaan pullo listalla olevaa Penfolds Grangea, voin tulla korjaamaan ne. (Vink vink.) Listat olisi myös mukava saada nettiin, jotta niihin voisi tutustua etukäteen.

Lopuksi heräsi vain yksi kysymys: koska meille Leppävaaraan saadaan vastaava viinibaari? Sitä odotellessa pitänee suunnata takaisin Bulevardi 26:een mahdollisimman pian.

PÄIVITYS/elokuu 2016: BLVD26 on lopettanut.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.