7. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän viinit 2015

Itsenäisyyspäivän viikonloppu kului sujuvasti Star Wars -maratonin parissa. Viinien valinnoissa päädyimme Rieslingiin: kuohuviiniksi päätyi Darth... Barth Riesling Sekt Extra Brut (14,99 € / verkkokaupasta) ja ruokajuomaksi "Suomen kuninkaan" Prinz von Hessen Riesling "H" 2013 (9,94 € / verkkokaupasta).

Barth Riesling Extra Brut muistutti lähes-kaimaansa: kun tarpeeksi etsi, viinistä löytyi jotain hyvääkin. Kaikki viiniä maistaneet totesivat maun olevan yllättävän voimakas (eikä se aina ollut kehu). Todennäköisesti se johtui siitä, että viini oli nimensä mukaan erittäin kuiva, mikä sai runsaan maun tuntumaan turhan jyrkältä, kun pehmentävää hedelmäisyyttä ei ollut seurueen makuun riittävästi. Ei tämä kuitenkaan huono viini ollut, mutta sopisi ennemmin ruoan seuraksi kuin seurustelujuomaksi. Tuoksu oli rieslingmäisen sitruksinen, omenainen ja persikkainen ja kevyesti paahteinen maku mukaili tuoksua. Mousse oli ilahduttavasti kermaisen kupliva.

Prinz von Hessen "H" Riesling oli verkkokaupassa talon edullisin Riesling. Aiemmin olemme maistelleet Rheingau Riesling ClassicinDachsfiletin ja Winkeler Hasensprungin, mutta tänä vuonna päätimme valita niitä hieman arkisemman vaihtoehdon. Budjettivaihtoehto paljastui oikein kivaksi perus-Rieslingiksi. Se oli rentoon iltaan hyvin sopiva arkiviini, tosin ei aivan niin tasapainoinen kuin talon arvokkaammat viinit. Sen tuoksu oli aluksi sitruksinen ja keveä ja aavistuksen petroolinen, myöhemmin tuoksuun ilmaantui myös kypsää persikkaa ja ananasta. Maku mukaili tuoksua ja oli makeahko, sitruksisen hedelmäinen ja aavistuksen raskas, öljyinen ja petroolinen. Ilmaantumisen myötä myös makuun ilmestyi kypsää persikkaa ja ananasta. Viini oli myös greippisen hapokas ja hapot jäivät tuntumaan varsinkin jälkimaussa. Hapokkuutensa ansiosta viini sopi ruoan kanssa ja makeutensa ansiosta myös sellaisenaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti