Olutblogistien yhteispostaus: Sinebrychoff Porter

Uudenvuodenaattona olutblogit tekevät yhteispostauksen samaan aikaan samasta oluesta. Arvioitava olut äänestettiin Tuopillisen ja JaskanKaljojen Facebook-sivuilla. Mikä olut?
Sinebrychoff Porter (imperial porter/stout, 7,2 %; hinta 2,45 € Alkossa)

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä valmistaja lupaa?
Paahtuneisuutta, suklaata, kahvia ja lakritsaa

Mitä oluttyyppi lupaa?
Porter on paahdetuista maltaista tehtyä tummaa (mustaa tai tummanruskeaa) pintahiivaolutta, joka voi olla hieman kitkerää. Paahdetut maltaat tuovat tyypillisesti porteriin kahvin makua ja pintahiiva hedelmäisyyttä, lisäksi maussa voi olla karamellia, toffeeta, lakritsia, kaakaota, suklaata ja espressoa. Oluttyyppi syntyi 1700-luvun alussa Britanniassa ja se oli ensimmäinen teollisesti pantu olut.
Sinebrychoffin sivuilla arvioitavan oluen tyypiksi ilmoitetaan imperial stout. Stout on oluena tuhdimpi ja vähähiilihappoisempi kuin porter, mutta muuten se on melko samanlainen tumma ale. (Russian) Imperial stoutin alkoholipitoisuus taas on suuri, koska alun perin sitä vietiin Englannista Venäjälle ja alkoholipitoisuus auttoi olutta säilymään kuljetuksen ajan. (Alko kertoo portereista ja stouteista enemmän.)
Olut muualla
Sinebrychoff
Alko

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Väri on tumma, lähes musta. Tummanruskeaa vaahtoa muodostuu melko paljon, mutta se katoaa pian. Tuoksussa on paahteisuutta, lakritsaa ja kahvia. Taustalta löytyy myös luumuista makeutta. Maussa on paahteista mallasta, kahvia, luumua ja ruisleipää. Maku on pehmeä, eikä alkoholi maistu. Jälkimaku on katkera, jopa hieman greippinen. Sopisi tuhtien pataruokien, ehkä myös riistan seuraksi. Hinta-laatusuhde on niin hyvä, että arvosanaksi tulee ++.

Mukana myös
Arde arvioi
Huurteinen
JaskanKaljat
Kaunis humala
Keikyblogi
Maistuva mallas
Maltainen
Musamiehen oluet
Mushimalt
Olutverkko
Pullollinen
Punavuori Gourmet
Reittausblogi
Tuopillinen
Tuopin ääressä
Tyttö ja tuoppi
Viinihullun päiväkirja
Ölmönger

(Suorat linkit postauksiin päivitetty klo 12.45)