-->

9. maaliskuuta 2017

Corte Giara Amarone della Valpolicella 2013

Näytepullo / Norex Selected Brands


Mikä viini?
Corte Giara Amarone della Valpolicella 2013 (Amarone della Valpolicella DOCG, Italia; 70 % Corvina Veronese, 30 % Rondinella; 18,90 € / 0,375 l)

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä etiketti lupaa? 
Valpolicellan rypäleiden parhaita ominaisuuksia samassa

Mitä rypäle lupaa?
Corvina: mietoa hedelmäisyyttä, hapokkuutta, aavistus karvasmantelia ja hapankirsikkaa, mansikkaa ja pähkinää
Rondinella: kirsikkaa, mansikkaa, karvasmantelia

Viini muualla 
Corte Giara
Norex Selected Brands

Muuta
Corte Giara perustettiin vuonna 1989 laajentamaan Allegrinin valikoimaa kansainvälisiin lajikkeisiin ja nuoriin, helposti lähestyttäviin, kuluttajaystävällisiin viineihin.

Kommentit 

M: Päätin päivittää viiniklubin tasting-lasit samalla, kun ostin Grand Champagne Helsingin liput. Laseja sai odottaa hetken ennen kuin niitä saapui taas varastoon ja kun ne viimein pääsivät meille saakka, pöydällä odotti sopivasti Norexilta saatu Amarone. Siispä testaamaan!

Viinin väri on lähes läpinäkymätön, tumma rubiininpunainen. Sen tuoksu on mausteinen ja siitä voi erottaa kypsää kirsikkaa, luumua ja punaisia marjoja sekä hieman pippuria ja savua ja tammikypsytyksen mukanaan tuomaa vaniljaa. Viinin maku on pureskeltavan täyteläinen, kuiva ja tanniininen, tuoksua mukailevan mausteisuuden ja marjaisuuden jälkeen jälkimaku on pippurinen. Viini kaipaisi seurakseen täyteläistä liharuokaa, mutta lämmittää myös mukavasti viileänä kevättalvi-iltana, vaikka se ei olekaan varsinainen seurustelujuoma. Sitä voi kuitenkin nautiskella hiljaa ja hitaasti meditoiden. Muutaman vuoden kypsyminen voisi pehmentää viiniä mukavasti, vaikka se tuntuukin jo melko helposti lähestyttävältä. Tällaiset viinit iskevät takuuvarmasti, joten arvosanaksi se saa ++.

J: Viini on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksussa on kuningatarhilloa, luumua, kypsää kirsikkaa, vaniljaa ja häivähdys savua. Maku on hieman hapokas, luumuinen, marjahilloinen, keskitanniininen ja mausteinen. Jälkimaussa on pippuria, vaniljaa ja yrttejä. Alkoholi lämmittää mukavasti, mutta ei maistu läpi. Sopiva tuhdin liharuoan kuten pitkään haudutetun lihapadan seuraksi, mutta menee sellaisenaankin hitaasti nautiskellen. Erinomainen Amarone, arvosanaksi annan ++.

PS: Tätä ja monta muuta herkullista italialaista viiniä on tänä viikonloppuna (10.-11.3.2017) Vanhalla La Dolce Vita -tapahtumassa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti