23. maaliskuuta 2017

Stadin panimo -tasting Captain Corvuksessa 15.3.2017

Jussi kävi Captain Corvuksen oluttastingissa, jonka aiheena oli tällä kertaa Helsingin Suvilahdessa sijaitseva Stadin panimo. Hinta oli 15 €, jolla sai maisteltavaksi viisi olutta.


Ensimmäinen olut oli American lager, jota valmistetaan kahta eri versiota. Tastingissa ollut ravintolamyyntiin tarkoitettu versio on maitokauppaversiota hieman vahvempi, siinä on alkoholia 5,3 %. Tuoksussa oli greippiä sekä sitrusta ja maussa oli niiden lisäksi myös häivähdys appelsiinia. Jälkimaku oli keskikatkera. Sokkotastingissa olisin arvellut tämän olevan IPA:a. Vaaleista oluista tämä oli suosikkini.

Seuraava olut American Red Wheat Ale tarjosi samanlaista aromimaailmaa kuin American Lager, mutta maussa oli maltaisuutta sekä hieman karamellisuutta. Kolmantena maistettu South Pacific oli etiketin mukaan IPA, mutta panimon kotisivujen mukaan IPL eli India Pale Lager. Tuoksussa oli trooppista hedelmää, ananasta ja mangoa. Samat elementit olivat myös maussa lisättynä sitruksella sekä kevyellä maltaisuudella.

Seuraava olut oli Tropical Stout. Tuoksussa oli suklaata ja vähän kahvia, maku oli suklainen. Jälkimaussa oli aavistus banaania, mutta muuten tämä ollut kovin trooppinen. Viimeinen olut oli American Imperial Porter. Tuoksussa oli paahteisuutta, taatelia, kahvia ja hieman greippiä. Maku oli taatelinen, kahvinen ja lakritsainen. Ei ehkä yllätä, että tämä oli suosikkini tastingin oluista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti