5. huhtikuuta 2017

Brooklyn Naranjito

Meidät kutsuttiin Brooklyn Sound -kiertueen etkoille Yhdysvaltain suurlähetystöön, jossa oli tarjolla Brooklyn Breweryn oluita sekä jokaista olutta varten kehitettyä naposteltavaa. Yksi oluista oli Suomessa äskettäin lanseerattu Naranjito, jonka nimi tarkoittaa pientä appelsiinia.Mikä olut?
Naranjito (Brooklyn Brewery)
Oluttyyppi: American Pale Ale
Valmistusaineet: maustettu appelsiininkuorella
Alkoholia: 4,5 %
Katkeruus: 35 EBU
Väri: 11 EBC
Kantavierre: 10,8 °P
Hinta: näytepullo

Minkä kanssa nautittu?
Parmesaanikeksi, kikherne-pannukakku, punajuuri-avokado-pizzetta, suklaakuorrutteinen donitsi

Mitä valmistaja lupaa?
Appelsiininkuori tuo oluen tuoksuun ja makuun hienostuneen häivähdyksen makeaa sitrusmaisuutta.

Mitä oluttyyppi lupaa?
American Pale Ale (APA) on Indian Pale Alea (IPA) muistuttava pintahiivaolut. APA:ssa käytetään amerikkalaisia humalalajikkeita kuten Cascadea, jotka tuovat makuun hedelmäisyyttä, sitrusta, greippiä ja havua. APA:n IBU-arvo on yleensä välillä 30-45, joten ne eivät ole yhtä katkeria kuin IPA:t. Itärannikon APA:t ovat yleensä maltaisia ja länsirannikon APA:t puolestaan katkerampia.

Olut muualla
Brooklyn Brewery


Kommentit

M: Voisi olla kiva kesäolut.

J: Väriltään Naranjito oli hieman oranssinkeltainen. Vaahtoa muodostui kaadettaessa vähän. Tuoksu oli APA:lle tyypillisesti sitruksinen ja greipppinen, mukana oli myös vähän appelsiinia. Maku oli sitruksinen, greippinen, appelsiininen ja hieman maltainen. Appelsiinisuus ei kuitenkaan ollut hallitseva elementti, mikä johtuu todennäköisesti siitä, että maustamiseen on käytetty oikeaa appelsiinia eikä esanssia. Kokonaisuus on raikas ja kevyt, ehkä hieman liiankin kevyt ottaen huomioon, että panimo suosittelee olutta meksikolaisen ruoan kanssa. Tarjolla olleen donitsin kanssa olut sopi ihan hyvin. Olut menee varmaan lämpimänä kesäpäivänä ihan sellaisenaankin ilman ruokaa. Arvosana 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti