14. elokuuta 2018

Laivan viinit: Eckerö Line

Kesälomalla suuntasimme Tallinnaan Eckerö Linen m/s Finlandialla ja tilaisuuden tullen testasimme laivan viinit Bar Naissaarissa. Hinnat on ilmoitettu laivan myymälähintojen mukaan.


Samppanja: Lanson Black Label Brut
AC Champagne, Ranska; 50 % Pinot Noir, 15 % Meunier, 35 % Chardonnay; 34,90 €

Ilmeisesti Eckerö Linellä ei ole varsinaista laivan samppanjaa (tai meillä oli kommunikaatiokatkos), sillä laivan samppanjabaarissa laivan samppanja tuntui valikoituivan sen mukaan, mikä Lansonin samppanja sattui olemaan auki. Meidän kohdallemme osui Lanson Black Label Brut (9,50 €/lasi), perushyvä vanha tuttu. Hieman paahteisen samppanjan aromeissa oli sitrusta, persikkaa ja omenaa, marsipaania ja aavistus mineraalisuutta. Rapsakka perussamppanja ei petä eikä yllätä.

Kuohuviini: Cuvée Eckerö Line
Saksa; 39,90 € / 6 x 0,75 l

Laivan kuohuviini on saksalainen Sekt Cuvée Eckerö Line (piccolopullo 6 €). Sen perusviini on peräisin Italiasta, mutta varsinainen kuohuviini valmistetaan Saksassa samalla Charmat-menetelmällä kuin monet Proseccotkin. Muuten viinistä ei löytynyt sen kummemmin tietoa, esimerkiksi käytetyt rypälelajikkeet jäivät arvoitukseksi. Etiketissä sanotaan kuohuviinin olevan Dry Sekt, mutta sen maku on odotuksia makeampi. Hapokkuutta on jonkin verran, päärynäisen viinin jälkimaussa on limeä. Ihan kiva skumppa ei ole hinnalla pilattu - olisi pitänyt ostaa tätä Aperol Spritziä varten.


Valkoviini: Surya Feudo Principi di Butera 
Terre Siciliane IGT, Italia; Insolia, Chardonnay; 10,90 €

Laivan valkoviini on Zoninin viinitalon valmistama Insolia-Chardonnay -sekoitus (3,95 € / 16 cl). Insolia-rypäle oli meille uusi tuttavuus: sitä on käytetty lähinnä sekoitteissa esimerkiksi Marsala-viineissä ja se tuo viiniin pähkinäisiä, sitruksisia ja yrttisiä aromeja. Itse viini on kevyt, sen kukkaisessa ja hedelmäisessä tuoksussa on omenaa ja päärynää, samoin maussa. Pieni hapokkuus kantaa viiniä niin kauan kuin se on riittävän kylmää, ei siis kannata antaa sen lämmetä lasissa liian kauan. Jälkimaussa on hieman mausteisuutta ja pähkinää.

Punaviini: Surya Nero d’Avola Merlot, Feudo Principi di Butera 
Terre Siciliane IGT, Italia; Nero d'Avola, Merlot; 10,90 €

Laivan punaviini on myös Zoninin viinitalon valmistama, rypälesekoituksensa puolesta lupaava Nero d'Avola-Merlot (3,95 € / 16 cl). Sen tuoksussa on marjoja, varsinkin tummaa kirsikkaa sekä mausteita ja hieman nahkaa. Maultaan viini on hapokas, ei kovinkaan tanniininen. Nuori viini on rapsakka ja hitusen pippurinen. Se ei ihan täytä odotuksia, mutta sopii varmasti ruokaviiniksi varsinkin heille, jotka vierastavat tanniinien kutkutusta ikenissä.

Kuten Silja Linen ja Viking Linen laivan viinit, Eckerö Linenkään laivan viinit eivät ihmeemmin yllättäneet suuntaan tai toiseen, mutta toimivat varmasti laivalla monissa tilaisuuksissa. Harmillisesti ne paremmat Captain's Choice -viinit jäivät tällä reissulla maistamatta, mutta toisella kertaa sitten.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti