-->

21. syyskuuta 2017

Fat Lizard Smooth LavaMikä olut?
Smooth Lava (Fat Lizard)
Oluttyyppi: amber ale
Alkoholia: 4,7 %
Katkeruus:  40 IBU
Hinta: 4,20 € Pienissä (0,44 litran tölkki)

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä panimo lupaa?
Raikas, karamellimaltainen red ale

Mitä oluttyyppi lupaa?
Amber ale on American Pale Alesta johdettu oluttyyppi, joka on sukua irlantilaiselle red alelle. Amber ale on kehitetty Yhdysvaltojen länsirannikolla ja siinä käytetään amerikkalaisia humalia ja maltaita. Väri on nimensä mukaisesti punertava. Aromimaailma muistuttaa APA:a, mutta on karamellisempi.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Fat Lizardin oluita on nyt tullut maitokauppoihinkin myyntiin. Tarkempi listaus myyntipaikoista on Fat Lizardin sivuilla. Oluita myydään aromikannellisessa 360-tölkissä, jonka koko kansi lähtee irti säilykepurkkimaisesti. Tällöin oluen aromit pääsevät paremmin esille eikä esimerkiksi piknikille tarvitse välttämättä ottaa erillistä lasia mukaan.

Olut on väriltään tumman kuparinen. Lasiin kaadettessa vaahtoa muodostuu vähänlaisesti. Mieto tuoksu on lähinnä karamellinen, mutta mukana on myös greippiä, havua ja appelsiininkuorta. Katkerahko maku muistuttaa aromeiltaan tuoksua. Jälkimaku on havuinen.

Miten uudenlainen tölkki sitten toimii? Suoraan tölkistä juotuna maussa on aavistus metallisuutta, mutta sitä ei varmaankaan voi tölkin yhteydessä täysin välttää. 360-tölkki voittaa selvästi perinteisen tölkin, josta juotuna kaikki oluet menettävät suuren osan aromeistaan.

Kokonaisuutena olut jää tasolle "ihan kiva", joten arvosanaksi annan 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti