6. syyskuuta 2017

Hiisi Hulluus


Mikä olut?
Hulluus (Panimo Hiisi)
Oluttyyppi: hapanolut
Valmistusaineet: maustettu mustikalla
Alkoholia: 4,5 %
Hinta: 4,90 € Pienissä

Hulluus on toinen Backwood Madness -elokuvan nimikko-oluista. Toinen nimikko-olut on Panimo Hiiden Korpi IPA. Hulluus-oluella on useita erilaisia etikettejä, joissa esiintyy elokuvan hahmoja. Yhdessä etiketissä poseeraa elokuvassa esiintyvä sarjakuvataiteilija Petri Hiltunen. Hulluus-olut oli näyttävästi esillä tämän vuoden Nummirockissa.

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä etiketti lupaa?
Tule ja koe jotain hullua!

Mitä oluttyyppi lupaa?
Hapanolut eli sour ale on pintahiivaolut, jolle on nimensä mukaisesti tyypillistä happamuus. Oluen happamuus saadaan aikaan yleensä Lactobacillus- tai Pediococcus-maitohappobakteereilla tai Brettanomyces-hiivalla. Tunnetuimpia happamia oluttyylejä ovat berliner weisse ja gose.

Kommentit

M: Tuoksuu marjaiselle ja maistuu punaiselle karviaiselle.

J: Oluen väri on marjamehumaisen punertava. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa vähän. Tuoksussa on mustikkaa, punaherukkaa ja sitruksista happamuutta. Maku on kohtuullisen hapan ja mustikkainen, se muistuttaa lämpimänä päivänä pöydälle mustikkamehua. Happamuudesta huolimatta maku on raikas, jopa hieman vetinen.

En ole happamien oluiden suuri ystävä, mutta tämä olut on ihan juotavaa. Olut voisi sopia makean mustikkapiirakan seuraksi tai sellaisenaan lämpimänä kesäpäivänä. Kokonaisuus on melko kesy, joten arvosanaksi annan 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti