9. syyskuuta 2017

Onnea Suomelle Italiasta Organic Primitivo 2015Mikä viini?
Onnea Suomelle Italiasta Organic Primitivo 2015 (IGP Puglia, Italia; 100 % Primitivo; 9,99 €. Luomu!)

Minkä kanssa nautittu?
Pasta carbonara

Mitä etiketti lupaa? 
Luomuviiniä Apuliasta

Mitä rypäle lupaa?
Primitivo (Zinfandel): ryhdikäs ja hedelmäinen, alueen mukaan joko pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria

Viini muualla 
Arcus Finland

Kommentit 

M: Suomi 100 -viinien testaus jatkuu. Tällä kertaa testissä oleva Onnea Suomelle Italiasta -viini eroaa muista sillä, että sen nimessä ei erityisesti korosteta Suomi 100 -juhlaa ja sen etiketti tuo mieleen lähinnä kesäisen rantapiknikin. Ulkoasun perusteella viiniltä ei siis odottanut paljoakaan - toisaalta apulialaiset Primitivot ovat myös yllättäneet iloisesti, joten oli ihan fifty-sixty, millainen viini olisi.

Viinin tuoksussa on kypsiä, tummia marjoja, mausteisuutta ja pippuria sekä ilmeisesti tammikypsytyksen tuomaa vaniljan makeutta. Alkoholi tuntuu pienenä pistävyytenä, mutta kaiken kaikkiaan vaikutelma on mehukas. Viinin maku on keskitäyteläinen, marjainen, mausteinen ja hapokas. Jälkimaku on marjainen, kielelle jää pieni pippurisuus.

Viini sopi kermaisen pasta carbonaran kanssa hyvin ja muutenkin se vaikutti passelilta perusruokaviiniltä, mutta ei ihan sellaisenaan nautittavalta seurusteluviiniltä. Ruoan kanssa viinin tanniinit pehmenivät mukavasti ja se maistui makeammalta kuin myöhemmin illalla ilman ruokaa. Sopiva hapokkuus ryhdisti viiniä ja pelasti sen joutumasta tylsien makeiden ja mehumaisten viinien joukkoon, joten arvosanaksi ihan kiva Primitivo saa +.

J: Tuoksussa on kypsää punaista marjaa, mustaherukkaa, karhunvatukkaa, taatelia ja mausteisuutta. Hapokas, keskitäyteläinen maku on marjainen, karpaloinen ja kevyen mausteinen. Jälkimaussa on mausteisuuttta, punaisia marjoja ja häivähdys kahvia.

Rasvaisen ja tuhdin pastan kanssa viini sopi oikein hyvin. Seurustelujuomaksi viini on liian hapokas eikä tanniinisuus riittäisi pihville. Kypsää, rasvaista lihaa sisältävät ruoat sopisivat tämän viinin seuraksi, miksei myös pizza. Kokonaisuus ei ole kovinkaan mieleenpainuva, mutta koska hinta on kohtuullinen, arvosanaksi tulee 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti