10. joulukuuta 2017

Adventtikalenteri - 2. adventti: pahojen tonttujen paraati

Tonttujoukko huomio ja katse oikeaan! Toisen adventin teemana on tonttuparaati.

Ridgeway Brewing valmistaa tällä hetkellä yli kymmentä erilaista jouluolutta. Ensimmäinen tonttuolut Bad Elf valmistettiin vuonna 2003 ja sen jälkeen tonttuilu on jatkunut joka vuosi. Vertailuun löysivät tiensä Bad Elf Winter's Ale (pale ale 4,5 %;  4,45 € Sellon K-Citymarketissa), Black Elf (black pale ale 4,5 %; 4,45 € Sellon K-Citymarketissa) ja Insanely Bad Elf (imperial red ale 11,2 %; 4,49 € Alkossa).Bad Elf Winter's Ale on väriltään kullankeltainen. Sen tuoksussa on sitrusta, appelsiinia, maltaisuutta ja vähän karamellisuutta. Maku toistaa tuoksun aromeja ja siinä on myös hieman greippiä Katkeruutta ei kovin paljoa. Jälkimaku on greippinen ja maltainen. Raikas olut sopisi joulupöydässä lohen seuraksi, tai sen voisi nauttia joulusaunan yhteydessä. Vaikka tätä myydäänkin jouluoluena, niin tämä sopisi nautittavaksi myös kesällä.

Black Elf on väriltään tummanruskeaa, lähes mustaa. Miedossa tuoksussa on taatelia sekä hieman kahvia ja paahteisuutta. Katkerahko maku on kahvinen ja taatelinen. Jälkimaussa on roimasti paahteisuutta ja tummaa suklaata. Kokonaisuus on hieman vetinen. Tämä olut voisi käydä joulutorttujen seuraksi.

Insanely Bad Elf on väriltään kuparinpunainen. Makeassa tuoksussa on kuivahedelmiä, hunajaa ja rusinaa. Maku on makea, siinä on toffeeta, hunajaa ja rusinaa. Alkoholi lämmittää ja tuntuu maussa. Jälkimaku on maltainen, toffeinen ja pähkinäinen. Tämä sopisi jälkiruoaksi sellaisenaan.

Hinta-laatusuhde oli kaikissa oluissa kohdallaan. Oluista Black Elf  päätyi Marjutin suosikiksi. Jussi valitsi suosikikseen Insanely Bad Elfin ja kakkossijalle pääsi Black Elf. Kolmanneksi jäänyt Bad Elf Winter's Ale oli sinänsä ihan hyvä olut, mutta siinä ei ollut oikein mitään jouluista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti