30. joulukuuta 2017

Pelicans Cabernet Sauvignon 2014


Mikä viini?
Pelicans Cabernet Sauvignon 2014 (Maipo/Rapel, Chile; 100 % Cabernet Sauvignon; 10,92 €)

Minkä kanssa nautittu?
Naudanlihatäytteiset tortillat

Mitä etiketti lupaa? 
Mustaherukkaa, kanelia ja espressoa sekä häivähdys neilikkaa, robustit tanniinit 

Mitä rypäle lupaa?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Viini muualla 
Viinin on tuottanut Viña Casas de Bosque. Nyttemmin vaihtuneen Pelicans-etiketin saanut viini on (ilmeisesti) talon edullinen perusviini Casa Viva Cabernet Sauvignon.

Muuta
Lahen Pelicans on jääkiekon ensimmäinen Suomen mestari (1928), tosin silloin seura tunnettiin vielä Viipurin Reippaan nimellä. 

Kommentit

M: Viinin tuoksusta ei saa paljoakaan irti, mutta jotain kuitenkin: siinä on mustaherukkaa, makeita mausteita ja aavistus kumia. Viinin maku on herukkainen ja aluksi vain tanniininen ja tamminen, onneksi ilmaantuminen auttaa ja pahimmat tanniinit katoavat. Mustaherukan lisäksi maussa on etiketin lupaamia kanelia ja neilikkaa sekä mustan kahvin kitkeryyttä. Jälkimaku on lähinnä ikävän kitkerä. Tortillojen kanssa viini meni melko hyvin, mutta varsinkin alkuvaiheen kirpeän tanniinisen vaiheen aikana se kaipasi seurakseen medium-kypsää lihaa (vaikka Kouvolan karhua, eh-heh). Pelsu-fanina olisin halunnut tykätä viinistä enemmän, mutta kun ei, niin ei. Chilestä saa kympillä parempiakin Cab Saveja. Arvosanaksi viini saa fanityttöyden ansiosta 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Tuoksussa on mustaherukkaa, neilikkaa ja lakritsaa. Maku on herukkainen ja hilloinen, hapokkuutta on vähän. Tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaku on mausteinen ja herukkainen. Tortillojen kanssa viini sopi kohtuullisen hyvin. Viini saattaisi sopia myös vaikka medium plussaksi kypsennetyn entrecôten tai grilliruokien kanssa. Ihan hintansa arvoinen viini, arvosana 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti