10. toukokuuta 2018

Belgian Owl -viskit

Saimme kutsun Belgian suurlähetystön järjestämään Belgian Beer and Chocolate Evening -tapahtumaan. Oluiden ja suklaan lisäksi tarjolla oli belgialaista viskiä.


Vuonna 2004 perustetun Belgian Owl -tislaamon viskeistä maistettavina olivat Origine, Identite ja Passion.

Origine (46 %) ei ole varsinaisesti viskiä, vaan pelkkää viskitislettä eli pontikkaa. Maltaisessa tuoksussa oli vahvasti hedelmäisyyttä ja sitrusta. Maku toisti tuoksun aromeja. Kokonaisuus oli yllättävän hyvä. Muutkin grappan ystävät kuin Marjut pitänevät tästä juomasta - Marjutin mielestä Origine oli setin paras.

Identite (46 %) on tislaamon perusviski, jota on kypsytetty kolme vuotta amerikkalaisessa tammitynnyrissä. Kokonaisuus toikin vahvasti mieleen bourbonin. Viskin hedelmäisessä tuoksussa oli toffeeta, vaniljaa, keksiä ja kypsää omenaa. Pehmeä maku oli kypsän hedelmäinen, vaniljainen, hunajainen ja aavistuksen sitruksinen.

Passion (46 %) on kypsynyt amerikkalaisessa tammitynnyrissä, mutta tynnyri on valittu erikseen jokaista erää varten ja kypsytysaika vaihtelee, joten erät saattavat erota toisistaan huomattavasti. Tähän mennessä on pullotettu neljä eri erää. Tarjolla oli tynnyrissä 5660299 valmistettu erä, joka on kypsynyt 47 kuukautta ja pullotettu tämän vuoden maaliskuussa. Myös Passionin tuoksussa oli vaniljaa, mutta tuoksua hallitsivat appelsiini ja kuivatut hedelmät. Tämä oli Jussin mielestä maistetuista viskeistä paras.

Kyllä Belgiassakin osataan tämän perusteella hyviä viskejä tehdä. Suomessa näitä viskejä pääsee tällä hetkellä maistamaan vain ravintola Belgessä Helsingissä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti