26. toukokuuta 2018

Ridgeview Fitzrovia Rosé Brut 2013


Ridgeview Fitzrovia Rosé Brut 2013 
Sussex, Englanti; 80 % Chardonnay, 17 % Pinot Noir, 3 % Meunier; 34,60 € Alko toukokuu 2016 (ei enää valikoimassa)

Tuottaja Ridgeview Wine Estate

Ridgeviewn viinitila perustettiin vuonna 1995. Talon viinit tehdään klassisella samppanjamenetelmällä klassisista samppanjarypäleistä. Nykyisin talo tuottaa yli 250 000 pulloa viiniä vuodessa, ja sen viinejä tarjoillaan mm. Buckinhamin palatsissa.

Etiketin mukaan runsaskuplainen, vadelmainen ja punaherukkainen

Rypäleen mukaan
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä; tuo samppanjaan/kuohuviiniin eleganssia.
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, vähän happoja ja tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa.
Meunier: hapokkuutta, hedelmäisyyttä, mausteisuutta; tuo samppanjaan hedelmäisyyttä ja kypsyyttä

Ruokana entrecôte ja tomaatti-mozzarella-punasipulisalaatti paahdetun Serrano-kinkun kanssa

Lyhyesti: ryhdikäs rosee

Kommentit 

M: Aprikoosiin tai nektariiniin väriltään vivahtavan viinin tuoksu on paahteinen ja hapokas sekä jonkin verran sitruksinen, punaisten marjojen lisäksi tuoksussa on karviaista. Viinin maku on paahteinen ja runsas, mousse on mukavan pehmeä. Paahteisuuden lisäksi kuivassa maussa tuntuu ryhdikästä hapokkuutta, marjaisuus vaihtelee vadelmasta karpaloon ja punaherukkaan ja tuo viiniin mukavan makean vivahteen. Jälkimaku on mausteinen ja sitruksinen. Kaiken kaikkiaan viini on maukas ja tasapainoinen.

Ridgeview Fitzrovia Rosé Brut on mukavan ryhdikäs kuohuviini, joka sijoittuisi sujuvasti äijärosee-kategoriaan, jos luokittelisimme viinejä tyttö-äijä-asteikolla. Ruoan kanssa se toimi hyvin eikä kavahtanut edes punasipulia tai tomaattia. Sellaisenaankin se sopisi vaikkapa aperitiiviksi. Hieman kalliilta nämä englantilaiset kuohuviinit tuntuvat muihin kuohuviineihin verrattuina, toisaalta niiden tuotantomäärätkään eivät liene kovin suuria. Tässä viinissä on kuitenkin muutakin kuin pelkkää kuriositeettiarvoa, joten arvosanaksi se saa +.

J: Viini on väriltään lohenpunainen. Tuoksussa on sitrusta, vadelmaa, karpaloa ja raparperia. Maku on raikkaan hapokas, kevyen paahteinen, vadelmainen ja kirsikkainen. Mukana on myös vähän mineraalisuutta. Hapokkaassa jälkimaussa on vadelmaa ja karpaloa. Salaatin kanssa viini toimi hyvin ja kävi jopa entrecôten seuraksi. Viinin hapokkuus tasapainotti miellyttävästi entrecôten rasvaisuutta. Arvosana 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti