-->

15. marraskuuta 2018

Beaujolais Nouveau 2018


Albert Bichot Beaujolais Nouveau 2018
AC Beaujolais, Ranska; Gamay; 9,89 €

Viinin tuoksussa on punaisia hapokkaita marjoja, vadelmaa ja karpaloa sekä mansikkaa ja banaania ja makeaa mausteisuutta. Samat aromit jatkuvat keveässä ja hapokkaassa maussa. Tanniineja ei ole oikeastaan ollenkaan. Jälkimaussa tuntuu eniten banaani. Tämä on viineistä kevyempi ja mehumaisempi, oikeastaan hyvin pitkälle juuri sellainen, millaisena Beaujolais Nouveauta pitääkin.

Pierre Ferraud et Fils Beaujolais-Villages Nouveau 2018
AC Beaujolais, Ranska; Gamay; 11,88 €

Viinin tuoksussa on tummia marjoja, mustikkaa, karhunvatukkaa ja vadelmaa sekä aavistus banaania. Viinin maku on hapokas, marjainen ja yllättävän täyteläinen, banaanisuus palaa vasta jälkimaussa ja tuo mieleen mausteisen banaanikakun. Tanniineja ei tässäkään viinissä sen ihmeemmin ole, mutta jonkin verran kuitenkin. Yllättävän valmiilta jo tässä vaiheessa tuntuva viini oli tänä vuonna suosikkimme.

Summa summarum

2018 on ollut hyvä vuosi ja sen huomaa myös Beaujolais Nouveau -viineistä, jotka antavat ensimmäisen kuvan kuluvan vuoden viinisadosta. Kumpikin viini on yllättävän viinillinen eikä kumpikaan ole joidenkin aikaisempien vuosien tapaan pirskahteleva tai banaanimehuinen. Uuden sadon viinejä ei ole tarkoitettu säilytettäviksi pitkään, mutta näitä voisi jemmata jouluun saakka, sillä hapokkuutensa ansiosta ne voisivat toimia hyvin joulupöydän yleisviineinä.Ruusukaali-pekonipiirakka


140 g (1 pkt) pekonia
4-5 ruusukaalia
150 g juustoa
3 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
valmis piirakkapohja
mustapippuria

Poista ruusukaalien kannat ja päällimmäiset lehdet tarvittaessa. Höyrytä ne melkein kypsiksi (noin 10 minuuttia). Anna jäähtyä hetken ja pilko palasiksi. Pilko ja paista pekonit. Painele vuokaan (halkaisija 27 cm) piirakkapohja ja sen päälle juusto, pekoni ja ruusukaalit. Sekoita kerma, maito ja kananmunat, mausta mustapippurilla ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

2 kommenttia :