Lāčplēsis alus Staburags Kriek


Mikä olut?
Staburags Kriek (Lāčplēsis alus)
Oluttyyppi: tölkki väittää kriekiksi
Valmistusaineet: sisältää kirsikkaa tai kirsikkaesanssia
Alkoholia: 5,0 %
Katkeruus: 13 IBU
Hinta: ei tietoa, sain tölkin yllättäen ja pyytämättä firman pikkujouluista mukaan saatteena "kukaan ei tykännyt tästä"

Mitä oluttyyppi lupaa?
Jos tämä olisi kriek, se olisi lambic eli spontaanilla käymisellä valmistettu, kirsikalla maustettu belgialainen vehnäolut.

Kommentit

M: Melkein jopa juotavaa, jos ei olisi niin kirsikkaista.

J: Tölkin kyljessä lukee isolla Kriek Alus eli kriek-olut, mutta valmistusaineiden kohdalla lukee pienemmällä Alus Kokteilis. Tällä vajavaisella latvian taidollani voisin päätellä, että ei tämä oikeasti ole kriek, vaan kirsikkaesanssilla maustettua lageria.

Oluen väri on kirsikkamehuun vivahtavan punertava. Tuoksussa on runsaasti kirsikkaa, tarkemmin sanoen leivonnaisten koristeena käytettävää, sokeriliemessä uitettua kirsikkaa. Maku on kirsikkainen ja sokerinen, jälkimaku menee kirsikkahillon puolelle. Kokonaisuus muistuttaa lähinnä makeaa, kirsikkaesanssilla maustettua siideriä eikä olutta. Limusiiderien ystävä saattaa tästä jopa pitää, oluesta pitävien kannattaa pysytellä erossa.

Kun en juomasta mitään maksanut, niin laatu vastaa hintaa eli arvosanaksi annan 0. Jos raha olisi vaihtanut omistajaa, niin arvosana menisi negatiivisen puolelle. Latviassa tehdään hyviäkin oluita, mutta tämä ei ole yksi niistä.