Bodegas Manzanos Siglo Tempranillo



Bodegas Manzanos Siglo Tempranillo
DOCa Rioja, Espanja; 100 % Tempranillo; 12,80 €

Tuottaja Bodegas Manzanos

Maahantuoja Henkell Freixenet Finland Oy

Etiketin mukaan käsityöperinteiden kunnioitusta

Rypäleen mukaan
Tempranillo: marjoja, luumua, tupakkaa, vaniljaa, nahkaa, yrttejä

Ruokana entrecôte ja espanjalainen tomaattisalaatti sekä manchego

Lyhyesti: keskitäyteläinen ruokaviini

Viini on kypsynyt 12 kk tammitynnyreissä, puolet ranskalaisessa ja puolet amerikkalaisessa tammessa sekä sen jälkeen 6 kk pullossa.

Kommentit 

M: Tummanpunaisen, läpinäkymättömän viinin tuoksussa on tummia marjoja, mustaherukkaa ja kirsikkaa sekä mausteita, nahkaa ja hieman vaniljaa. Tuoksu on vivahteikas, ja joka nuuhkaisulla tuoksu tuntuu hieman erilaiselta. Viinin maku on tuoksun mukaisesti marjainen ja mausteinen, tanniinit ovat pehmeät, mutta tuntuvat. Tammikypsytykseen ei kiinnitä erityisesti huomiota: viini ei ole ylitsepursuvan vaniljainen, vaan varsin miellyttävä. Jälkimaku on mausteinen.

Ruoan rasva ja suola pehmentävät viinin tanniineja ja yhdistelmä toimii muutenkin hyvin. Siglo voisi sopia liharuokien lisäksi myös tapasten ja kovien, voimakkaiden ja suolaisten juustojen seuraksi. Tämä tempranillo yllätti positiivisesti, joten viini saa arvosanaksi +.

J: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on runsaasti kypsää tummaa marjaa, mustaherukkahilloa, viikunaa ja hieman nahkaa. Viinin ilmaantuessa tuoksu muuttuu hilloisemmaksi ja viikunaisuus korostuu. Pehmeän tanniininen maku toistaa tuoksun aromeja ja siiinä on myös mausteisuutta. Jälkimaku on herukkahilloinen, mausteinen ja hieman vaniljainen.

Entrecôten kanssa viini sopi erinomaisesti ja sopi myös manchego-juuston seuraksi. Viini pärjäsi myös salaatin tomaatille ja sipulille. Kesän grillibileisiin hyvin sopiva viini saa arvosanakseen +.