Joulukalenteri 2019, luukku 13 - Aura jouluolut

Sokkoarvio

Olut on väriltään tummanruskeaa, beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran. Tuoksussa on karamellisuutta, paahdettua mallasta, pähkinää ja kuivahedelmää. Maku on hieman katkera ja toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös ruislimppumaista makeutta. Jälkimaku on karamellinen, paahteinen ja hieman tummasuklainen. Tummaa lageria tämä luultavimmin on. Maukas olut, tykkään.

Arvio



Aura Jouluolut 5,3 % on tumma täyteläinen lager, jonka maku on paahteinen, makean maltainen, jopa karamellinen. Sen mausta löytyy myös vivahteita tummasta suklaasta. Aura Jouluolutta tuotetaan rajoitettu erä ja sitä on saatavilla joulun aikaan ainoastaan Varsinais-Suomen alueella.

Aura jouluolut (Hartwall)
Oluttyyppi: tumma lager
Alkoholia: 5,3 %
Hinta: 3,10 € / 0,5 l Hartwallin panimomyymälässä
Joisin uudelleen (K/E): K

Tumman lagerin tunnistaa jo aika hyvin. Tosin suurin osa jouluoluista edustaa kyseistä tyyliä, joten sitä veikkaamalla osuu todennäköisesti oikeaan. Aura Jouluolut on täyteläinen ja makeahko olut, jollaisista itse pidän. Se sopinee hyvin useimpien jouluruokien kanssa.

Nyt kun on päästy joulukalenterissa yli puolenvälin olisi ehkä aika tehdä jonkinlainen välitilinpäätös. Tällä hetkellä maistettujen oluiden top 3 on tällainen (aakkosjärjestyksessä):
Mutta vielä on monta luukkua avaamatta, joten kolmen kärki saattaa muuttua ennen joulua.

Muut joulukalenterin oluet