Joulukalenteri 2019, luukku 17 - Koff jouluolut

Sokkoarvio

Olut on väriltään punertavan ruskea. Tuoksu on omituinen, jonkinlainen yhdistelmä kumia ja lakritsaa, taustalla on vähän tummaa mallasta. Maussa on tummaa suklaata, lakritsaa, ruisleipää ja yrttisyyttä. Kokonaisuus on kevyt. Ei mitään käsitystä, mikä tämä on – jokin maustettu ale? Oli oluttyyli mikä tahansa, niin ei jatkoon.

Arvio


Jouluolut tuotiin ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1987. KOFF Jouluolut on kullanruskea, pehmeä ja täyteläinen wieniläistyylinen lager. Tummaksi paahdettu ohramallas ja Saaz-humala tuovat olueen joulun aromeja. Mallasohra tulee tänä vuonna Finskaksen maatilalta, joka sijaitsee Kymenlaakson ja Hämeen rajamailla Iitissä, Vuolenkosken kylässä.

Jouluolut (Sinebrychoff)
Oluttyyppi: tumma lager
Alkoholia: 4,5 %
Hinta: 1,89 € / 0,33 l Sellon K-Citymarketissa
Joisin uudelleen (K/E): E

Tämä olikin wieniläistyylinen tumma lager. Luvattuja joulun aromeja en juurikaan löytänyt. Jälkimaussa on ehkä vähän neilikkaa, tosin ei tätä ilmeisesti ole maustettu millään. Oluen yrttisyys saattaa tulla siihen käytetystä Saaz-humalasta. Kokeilin olutta viski-taatelikakun kanssa ja ne sopivat yhteen kohtuullisen hyvin. Vaikka Koffilta löytyy muita oluita, joista pidän, niin tämä ei oikein vakuuttanut. Kai tämä ruokaoluena menisi.

Muut joulukalenterin oluet