Joulukalenteri 2019, luukku 14 - Lahden Erikois Jouluolut

Sokkoarvio

Olut on väriltään tummanruskea, beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on tummaa mallasta, ruisleipää, siirappista karamellisuutta, pähkinää ja paahteisuutta. Makeahko, hieman katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaku on paahteinen, maltainen ja hieman karamellinen. Oluttyyli on varmaankin tummaa lageria. Olut on melko perinteinen jouluolut, mutta ihan maukas.

Arvio



Lahden Erikois Jouluolut on keskitäyteläinen, tumma ja samettinen täysmallaslagerolut. Maussa on maltaisuutta, tummaa suklaata ja jopa kypsää luumua, lempeää kahvia, paahteisuutta ja jonkin verran makeutta. Lahden Erikois Jouluoluen väri on kirkas, hyvin tumma ruskea. Katkerotaso on maltillinen.

Lahden Erikois Jouluolut (Hartwall)
Oluttyyppi: tumma lager
Alkoholia: 4,7 %
Kantavierre: 11,4 %
Väri EBC: 60
Katkerot EBU: 20
Hinta: 2,74 € / 0,5 l Sellon Prismassa
Joisin uudelleen (K/E): K

Nyt sitten sattui peräkkäin kaksi saman panimon tuotetta. Aura jouluolueeseen verrattuna tämä on paahteisempi ja vähän katkerampi. Kokeilin olutta luumupiirakan kanssa ja sen makeus korosti oluen paahteisuutta. Itse pidin ehkä vähän enemmän Aurasta, mutta Lahden erikoinen sopinee paremmin ruoan kanssa, koska se ei ole yhtä makea.

Muut joulukalenterin oluet