Ravintola Basen olutklubi // Masis Brewery 2.12.2019

Ravintola Basen olutklubin joulukuun panimovieraana oli Masis Brewery, ja paikalle meni Jussi. Illan isäntänä toimi Masis Breweryn Janne Palo, mutta paikalla oli kaikkiaan neljä panimon edustajaa.

Tasting maksoi 25 € ja sillä sai viisi olutta sekä maistelulautasen. Tällä kertaa maistelulautasella oli mummonkurkulla tuunattua skagenia siemennäkkärillä, kanansiipiä tulisella kastikkeella, homejuustoa marinoidun punasipulin kanssa ja kasvisdippi. Jälkiruoaksi oli vielä suklaamarkiisi vadelmahillon kera.



Masis on Espoon Leppävaarassa kotipanimona aloittanut kiertolaispanimo, joka käyttää lohjalaisen UG Breweryn laitteistoa. Masiksen ensimmäinen kaupallinen olut tuli markkinoille 2018, ja panimo vietti juuri yksivuotissynttäreitään. Panimolla ei ole omaa kauppaa, mutta sen vahvempia oluita saa ravintoloiden lisäksi UG Breweryn panimokaupasta. Masiksen nimen voi tulkita monella tavalla, mutta sen alkuperä on omistajien Masi-koirassa. Oluiden etiketit puolestaan on tehty panimolaisten ottamista valokuvista.

Ensimmäinen olut Wheat My Day American Pale Wheat (4,6 %) on tehty jenkkihiivalla ja jenkkihumalilla. Sen tuoksussa oli greippiä, ananasta ja sitrusta, samoin maussa. Panimon mukaan oluesta on turha etsiä saksalaistyylistä banaanisuutta, mutta jälkimaussa oli silti hieman banaania. Wheat My Day sopi kaikkien maistelulautasen ruokien kanssa. Kivan erilainen vehnäolut.

West Coast Road Trip IPA (6,6 %) oli tuoksultaan karamellinen ja appelsiinikuorinen. Maussa oli tuoksun aromien lisäksi mangoa ja kypsää ananasta. Jälkimaku oli puolestaan katkera ja greippinen. Myös tämä olut kävi kaikkien maistelulautasen ruokien kanssa. Hyvä perus-IPA.



Kolmas olut Black as My Currant Berliner Weisse (4,2 %) on maustettu mustaherukalla. Yhteen 1000 litran annokseen käytettiin 100 litraa kotimaista mustaherukkatäysmehua. Hieman happamassa tuoksussa oli mustaherukkaa ja punaherukkaa. Maku toimi mieleen mustaherukkajogurtin. Jälkimaku oli hapan ja siinä oli herukan lisäksi karpaloa. Tämä olut sopi hyvin homejuuston kanssa ja suklaisen jälkiruoan kanssa se oli täydellinen yhdistelmä. En ole suuri hapanoluiden ystävä, mutta tästä pidin.

Neljäs olut G'day Haze NEIPA (6.7 %) oli laitettu kegiin tastingpäivänä, joten se oli todella tuoretta. Useampikin osallistuja olisi halunnut verrokiksi hieman kauemman aikaa pullossa olleen version, mutta sitä ei ollut saatavilla. Oluen raikkaassa tuoksussa oli trooppista hedelmää, sitrusta ja yrttisyyttä. Jälkimaku oli sitruksinen ja vähän greippinen. G'day Haze sopi parhaiten skagenin ja homejuuston kanssa. Maukas NEIPA.



Viimeinen olut Masisversary I - Barrel of Darkness Imperial Stout (10 %) on tehty panimon yksivuotissynttärien kunniaksi. Tämä bourbon-tynnyrissä kypsytelty imperial stout on ainutkertainen erä. Oluen tuhdeissa aromeissa oli kahvia, vaniljaa, tummaa suklaata ja toffeeta. Se sopi tulisten kanansiipien ja hieman yllättäen myös skagenin kanssa. Jälkimmäistä yhdistelmää kuvailtiin oudoksi, mutta hyväksi. Olut sopi myös jälkiruoan kanssa, suklaa vahvisti oluen kahvisuutta. Tämä oli suosikkini illan oluista.