Olarin panimon Börstaraati 26.2.2021

Olarin Börstaraati kokoontui ensimmäisen kerran 26.2.2021 Olarin panimolla. Raadissa olivat mukana Setä Koponen, Asa ja Hätä-Miikka, ja kokoontuminen striimattiin suorana panimolta. Raadin maistelemia neljää olutta myytiin pakettina Olarin panimon kaupassa (17,50 €) sekä valikoiduissa jälleenmyyntipaikoissa. Jokaisen oluen kohdalla on sen hinta Olarin panimon verkkokaupassa.

Jussi seurasi raatia juomien kera. Kokoontuminen on edelleen katsottavissa Olarin panimon YouTube-kanavalla.

Ostarin Rokkitähti Pils
5,4 %; 4,00 €
“Raimo on ostarin rokkitähti, aina normaalii skidisti parempi”

Olut on kullankeltainen, kaadettaessa muodostuu kaunis vaalea vaahto. Raikas tuoksu on maltainen ja hedelmäinen sekä hieman yrttinen. Maku toistaa tuoksun aromeja eikä ole kovin katkera. Panimon mukaan maku on raikas kuin syyspäivä Olarin ostarilla. Ostarin rokkitähti on peruskaljaa rapsakampi perinteinen pils, kesäinen terassiolut.

Sticky Woods DDH IPA
5,5 %; 4,20 €
"Tehty yhteistyössä kunnon reteitten tyyppien eli STICKY DUDESIEN kanssa!"

Olut on sameaa ja sen ulkonäkö on mehumainen. Tuoksussa on trooppista hedelmää, greippiä, sitrusta ja ananasta. Yllättävän kevyessä maussa on tuoksun aromien lisäksi persikkaa. Valmistuksessa on käytetty kauraa, jonka pitäisi antaa pyöreyttä suutuntumaan, mutta sitä ei juurikaan huomaa. Jälkimakua hallitsee greippi. Kesäinen olut oli suosikkini maistetuista oluista.

Caddy Sourville Wild Ale
5,2 %; 5,50 €
"Tribuutti ehkäpä maailman ensimmäiselle gangstaräppärille eli lajin pioneerille eli philadelphialaiselle Schooly D:lle."

Olut on käytetty Philly Sour -villihiivalla ja maustettu passionhedelmällä, aprikoosilla sekä persikalla. Happaman tuoksun vahvimmat aromit ovat aprikoosi ja persikka. Maku on hedelmäpommi, jossa on trooppista hedelmää, sitrusta, persikkaa, appelsiinia ja mandariinia. Happamuus on niin kevyttä, että IPA-mieskin pystyy juomaan tätä ihan hyvin.

MC Taakibörsta IPA Remix
5,3 %: 4,00 € 

Viimeinen olut on vanha tuttu, jota olen maistanut useammankin kerran. Remix on maustettu mangolla ja ananaksella. Oluen tuoksussa on mangon ja ananaksen lisäksi sitrusta ja greippiä. Maku on raikkaan sitruksinen, kirpeän greippinen ja ananaksinen. Olut on panimon lupauksen mukaisesti ihanan trooppisen freesiä mehua. Jälkimaussa on runsaasti appelsiininkuorta ja mangoa.

Summa summarum

Oluet olivat kaikki hyviä ja börstaraatia oli hauska seurata.