Rosa Viini & Ruoka Live 19.3.2021

Rosa Viini & Ruoka järjesti kolmannen livensä 19.3.2021. Illan kattaukseen kuului kolme viiniä: Espíritu de Chile Reserva Riesling 2019, Palacio Conde Tempranillo (hanapakkaus) ja Allegrini Corte Giara Valpolicella Ripasso 2018. Niistä jätimme humppakuution hankkimatta.

Live on katsottavissa Rosa Viini & Ruoka -nettisivuilla.

(Rosan keskiviikko- ja perjantailivet ovat toistaiseksi tauolla koronatilanteen takia.)Espíritu de Chile Reserva Riesling 2019
Chile; Riesling; 10,99 €

Vaaleankeltaisen viinin tuoksussa on lupaavasti kypsää sitrusta, persikkaa, petrolia ja hieman mineraalisuutta ja kukkaisuutta. Viinin maku on sitruksisen hapokas ja hedelmäinen, eniten tuntui kypsää persikkaa ja aprikoosia. Maku ei ollut aivan yhtä houkutteleva kuin tuoksu, vaan jäi ehkä hieman yksioikoiseksi. Toisaalta viini tuntui kyllä hyvältä ja monipuolisen oloiselta ruokaviiniltä. Sen hinta-laatusuhde oli kohdillaan, vaikka mietittäväksi jäi, ostaako kympillä kuitenkin totuttuun tapaan saksalaisen risukan vai osaako sitä kävellä vaihteen vuoksi joskus uuden maailman rieslingien ääreen.

Rosa Viini & Ruoka suosittelee ruoaksi lohi-kasvisvuokapiirakkaa.

Meillä oli tarjolla couscous-fetasalaattia ja cheddarsalaattia. Viini sopi hyvin couscousin ja fetan kanssa, samoin cheddarin kanssa eikä se pahemmin hätkähtänyt salaatissa ollutta paprikaa, tomaattia tai sipuliakaan. 

Allegrini Corte Giara Ripasso Valpolicella 2018
DOC Valpolicella Ripasso, Italia; 70 %  Corvina Veronese, 30 % Rondinella; 19,99 €

Allegrini Corte Giara Ripasso Valpolicella ei ollutkaan entuudestaan tuttu, vaikka talon amaroneihin olimme kyllä ehtineet tutustua muutamaan otteeseen. Ripasso on tavallaan amaronen pikkuveli: tavalliseen tapaan tehty punaviini käytetään vielä toiseen kertaan amaronen teosta jääneen rypäleenkuorimassan kanssa, mikä tuo viinin makuun täyteläisyyttä, makua ja pehmeyttä.

Tiilenpunaisen viinin tuoksussa oli makeita, lähes hilloisia punaisia marjoja, luumua, hapankirsikkaa, karhunvatukkaa ja punaherukkaa sekä makeita mausteita ja häivähdys vaniljaa. Tuoksun makeista piirteistä huolimatta viinin maku oli kuiva ja täyteläinen, noin 12 kuukautta kestänyt tammikypsytys toi sen makuun pientä vaniljaista vivahdetta tuoksusta tuttujen marjojen seuraksi. Tanniinit tuntuvat napakoina ja hapokkuus ryhdistää viiniä omalta osaltaan, toisaalta viini oli kuitenkin pehmeää. Juuri alle 20 €:n jäävä hinta tuntui myös varsin kohtuulliselta.

Myös tämä viini oli ruokaviini ja sopi hyvin juustojen kanssa. Rosa Viini & Ruoka suosittelee sen seuraksi ragu-lihapataa, ja se onkin oikein hyvän kuuloinen ehdotus.