Fat Lizard Throw in the Towel (by Radbrew)

Älä panikoi ja muista pyyhe! 

Linnunradan liftarien tärkein esine on pyyhe. Sen ainainen matkassapitäminen on jopa elinehto - ainakin, jos uskomme Douglas Adamsia ja hänen teostaan Linnunradan käsikirjaa liftareille. Siksi näin 25. toukokuuta vietetään Kansainvälistä Pyyhepäivää Douglas Adamsin kunniaksi jo 20. kerran.

Pidemmän linjan olutharrastajat muistanevat Kaarinassa vuosina 2014-19 toimineen postapokalyptisen Radbrew-pienpanimon. Panimo valmisti muiden scifi-henkisten oluiden lisäksi Throw In the Towel -olutta, joka on nyt palannut maapallolle ainakin hetkeksi Fat Lizard Brewing Companyn ansiosta. Mukana oluterää keittämässä oli Eikka Laakso, toinen Radbrewn perustajista.

Mikä olut?
Throw in the Towel (by Radbrew) (Fat Lizard)
Oluttyyppi: Scottish ale / Pan Galactic English Gargle Ale
Alkoholia: 6,4 %
Katkeruus: IBU 35
Hinta: 5,20 € Fat Lizardin panimokaupassa (0,33 l)

Mitä panimo lupaa?
Tuhdin makealla mallasrungolla varustettu skottityylinen Pyyhepäivän erikoisolut.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Scottish alet ovat maltaisia ja karamellisia pintahiivaoluita, joissa on vähän katkeruutta. Pan Galactic English Gargle Ale tuntuu siltä kuin aivosi lyötäisiin muusiksi sitruunaviipaleella, joka on kiedottu suurehkon kultaharkon ympärille.

Olut, kirjassa sanotaan, on ehkä kaikkein käyttökelpoisin juoma peukalokyytiläisen elintarvikkeista. Tumman kuparin väristä ja sameaa olutta voi hörppiä matkatessaan Jaglan Betan kylmien kuiden pinnalla. Sitä voi siemailla Santraginus V:n hohtavilla marmorihiekkarannoilla ja hengittää oluen juovuttavia tuoksuja, joissa on karamellisuutta sekä hieman maltaisuutta ja pähkinää.

Tarpeeksi monta olutta juotuaan voi nukahtaa Kakrafoonin erämaassa punaisten aurinkojen lempeässä loisteessa. Pähkinän, toffeen ja appelsiininkuoren makuista olutta voi maistella pikku lautassaan purjehtiessaan myötävirtaan pitkin Mothin raskasvetisiä jokia.

Oluen pahvisen kantolaatikon voi laittaa päähänsä välttääkseen Traal-planeetan verenhimoisen sontiaismolottajan katsetta (uskomattoman typerä elukka, joka olettaa, että se ei pysty näkemään sinua, jos sinä et pysty näkemään sitä - tyhmä kuin saapas, mutta hyvin, hyvin verenhimoinen). Hyvä olut sujahtaa kurkusta alas nopeasti kuin kaskelotti taivaalta. Mikäli androidi Marvinin seura ei tarjoa tarpeeksi katkeruutta, sitä on myös oluen jälkimaussa.

Kuka tahansa, joka pystyy liftaamaan Linnunrataa pitkin ja poikin, ottamaan sitä niskasta ja ravistelemaan sitä, pysyttelemään hengissä epämääräisissä paikoissa, taistelemaan läpi ylivoimaisten esteiden ja olemaan koko ajan selvillä siitä, missä hänen oluensa on, on selvästikin henkilö, jota ei parane jättää pois laskuista.

Kaiken kaikkiaan olut ansaitsee arvosanakseen 42.

Vielä yksi juttu... Ylimmän kuvan UFO: vector image by VectorStock / serazetdinov