Riesling & Co -viikot järjestetään taas vuoden tauon jälkeen! Tapahtuma alkoi eilen ja jatkuu ensi viikon sunnuntaihin 30.5.2021 saakka.
Suuntasimme heti Ravintola Baseen omatoimitastingiin (25 €). Tastingissa oli neljä rieslingiä, jokainen eri alueelta Saksasta. Niiden seurana söimme pesto-parmesaani-lohipastaa ja siikaa nokkosmuhennoksen ja tilliperunoiden kera sekä jälkiruoaksi raparperipiirakkaa.
Tässä lyhyet luonnehdinnat viineistä - käykää itse maistelemassa perusteellisemmin!
Weinland Rheingau Riesling Rüdesheimer Burgveg 2019
Rheingau;
sokeria 7 g/l
▸Raikkaan hapokkaan ja kuivan viinin aromeissa oli limettiä, valkoherukkaa ja
greippiä. Se sopi hyvin rasvaisen kalan kanssa.
Weingut Phillipp Kuhn Kallstadter Steinacher Riesling 2018
Pfalz; sokeria 4 g/l
▸Vaikka viinissä oli vähemmän sokeria kuin edellisessä, sen hedelmäisyys tuntui kuitenkin sitä kypsemmältä. Viinissä maistui omenan lisäksi häivähdys petrolia ja mineraalisuutta. Aluksi makealta tuntunut maku kääntyi hapokkaaksi jälkimauksi. Tämäkin viini sopi hyvin kalan kanssa.
Weinkellerei Hechtsheim Meddersheimer Paradiesgarten Riesling Feinherb
2019
Nahe; sokeria 17 g/l
▸Viinin makeahkossa tuoksussa oli persikkaa, greippiä, kypsää sitrusta,
herukkaa ja yrttejä. Myös sen maku oli makeahko, mutta sitä tasapainotti hyvä
hapokkuus eli 17 g/l sokeria tuntuu hapokkaissa rieslingeissä ennemminkin maun
täyteläisyytenä. Tämä viini oli Jussin suosikki.
Weingut Max Ferd. Richter Mülheimer Sonnenlay Riesling "Zeppelin" 2019
Mosel; sokeria 30 g/l
▸30 g/l sokeria alkoi tuntua jo hyvin huomattavissa olevana makeutena, mutta ei kuitenkaan imelyytenä, sillä hapokkuus tasapainotti taas makeutta. Viinin aromeissa oli persikkaa, sitrusta, hunajaa ja kypsää ananasta. Viini oli hyvä pastaviini ja sopi yllättävän hyvin jopa jälkiruoan ja kirpeän raparperin kanssa. Se oli Marjutin suosikki.
Riesling & Co -viikoilla on mukana ravintoloita kolmestatoista eri kaupungista eri puolelta Suomea. Espoossa karkeloihin osallistuu ravintola Basen lisäksi Bistro o Mat Tapiola.