Mouhous Pale Ale ja Zen out of Ten Candy Sour

Jyväskylästä kotoisin oleva, Suomiräpin punkbändiksikin tituleerattu Mouhous sekä helmikuussa 2021 kuudennen albuminsa Zenin julkaissut helsinkiläinen rapyhtye Gasellit ovat kumpikin lanseeranneet omat bändioluet. Mouhous Pale Ale on tehty yhteistyössä Top Fuel Beer Companyn kanssa ja Zen out of Ten puolestaan CoolHead Brewin kanssa.

Jussi testasi molemmat oluet.

Mitkä oluet? 

Mouhous (Top Fuel Beer Company)
Oluttyyppi: pale ale
Alkoholia: 5,5 %
Hinta: 3,89 € K-Supermarket Lasihytissä (0,33 l)

Saatiin Vihdoin duunattua meiä pitkään muhinu haave maalii eli OMA BISSE! Sen lisäks et tää on vi**n siisti tää myös maistuu oikeesti hyvältä eikä liian erikoiselta viemärinpuhdistusaineelta meidän makuun.

Zen out of Ten (CoolHead Brew)
Oluttyyppi: candy sour
Mausteet: lakritsi, salmiakki, mango, guava, ananas ja suola
Alkoholia: 5,0 %
Hinta: 3,89 € K-Supermarket Lasihytissä (0,33 l)

ZEN out of TEN Candy Sourin ajatuksena ei ollut pelkästään ravisuttaa käsitystä siitä mitä olut voi olla, vaan siitä mitä moderni hapanolut voi hauskimmillaan olla. Yhdessä Gasellien kanssa suunniteltu hapanolut on kuin kirpeää hedelmäsalmiakkikarkkia juotavassa muodossa.


Kommentit

Mouhous on oranssiin vivahtavan kuparinen ja kirkas. Tuoksussa on appelsiininkuorta ja karamellisuutta. Raikkaassa maussa on tuoksun aromien lisäksi sitrusta ja havua. Jälkimakua hallitsee lempeä katkeruus, jota tasapainottaa vieno karamellisuus. Se ei ollut mitenkään erityinen olut, mutta helppoa juotavaa.

Zen out of Ten muistuttaa ulkonäöltään appelsiinimehua. Tuoksu on lähinnä hapan, siinä on hieman trooppisia hedelmiä, sitrusta ja lakritsaa. Salmiakki ja lakritsa hallitsevat täyteläistä makua, joka muistuttaa salmiakkijauheella maustettua hedelmämehua. Hedelmistä erottuu parhaiten mango, suolaisuuttakin on. Jälkimaussa on sitruksista vivahdetta, joka jättää suuhun kirpeän hapokkaan maun. Kyllä tätä yhden tölkin joi kuriositeettina.

Summa summarum

Oluet edustavat kahta täysin erilaista tyyliä. Mouhous vedonnee perusoluiden ystäviin, jotka arvostavat hyvää dokabiliteettia. Zen out of Ten taas maistunee hapanoluiden ja överien makujen ystäville. Itse pidin enemmän Mouhous-oluesta, Zen out of Ten oli omaan makuuni liian hapan.