Imported Biergarten Festival 15.-17.7. 2021

Konepaja Biergartenissa järjestettiin 15.-17.7. Imported Biergarten Festival, jossa oli tarjolla eri maahantuojien oluita ja viinejä. Oluiden maahantuojat olivat Humalove, Olaf Distribution ja tapahtuman järjestänyt Imbibe International, ja niiden lisäksi viinipuolta edusti Nude Cider.

Ruokapuolesta vastasivat Berlin Döner, Street BBQ by Man Made Meat ja Crusty Pizza Helsinki.

Kävimme paikalla heti avajaispäivänä. Sisäänpääsyn piti olla 5 €, mutta ainakaan meiltä ei veloitettu mitään (eikä näköjään muiltakaan ajoissa saapuvilta). Lasipantti oli 2 €. Oluiden hinnat olivat noin 4-6 € / 0,2 dl ja siitä ylöspäin, olipa joukossa myös 30 € maksaneita 0,75 l pullojakin. Maksaminen kävi pankkikortilla tai käteisellä, ladattavien korttien kanssa ei onneksi tarvinnut puljata.

Tapahtumassa oli hyvin tilaa ja pöytiä siirrettiin ystävällisesti varjon puolelle, joten pahimmalta helteeltä pääsi hyvin suojaan. Myöhemmin illalla esiintynyt artisti meni meidän kohdallamme hieman hukkaan, sillä jazz ei ole aivan meidän musiikkiamme, mutta musiikki on muuten aina hieno asia.

Jussi maistoi kolmea IPA:a ja kolmea muuta olutta. 

Venäläisten Wild Labin ja Velka Moravan yhteistyö Pop Snipe TIPA (9,5 %) oli mehuisaa, sen aromeissa oli appelsiinia ja ananasta. Se oli IPA-oluista suosikkini. 

Yhdysvaltalaisen 3 Floyds Brewing Companyn ja tanskalaisen Mikkellerin omistaman WarPigs Brewpubin Mo'saic Mo' Problems IPA (6,8 %) oli raikas, sen aromeissa oli sitrusta ja greippiä ja jälkimaku oli kivan katkera. Humaloven I'm Not A Poet NEIPA (6,8 %) tarjosi aromeissaan sitrusvetoista trooppista hedelmää ja oli hyvällä tavalla mehumainen.

Espanjalaisen La Quincen Salmón Guru Witbier (5,5 %) on maustettu kardemummalla ja yuzulla. Kardemummaisuus olikin melko vahvaa tuoksussa, mutta maussa oli enemmän yuzua. Salmón Guru sopii kardemumman ystäville. Venäläisen Stamm Brewingin Your Lordship Lager (5,6 %) oli maltainen ja vähän makea. Se oli ihan kiva lager hellesäällä juotavaksi. 

Tapahtuman viimeinen olut oli perinteisesti tuhti stout. Norjalaisen Cervisiamin Smells Like Bean Spirit Coffee & Maple Imperial Stout (12 %) oli makeaa ja sen aromeissa oli runsaasti vaahterasiirappia sekä espressoa.

Musta kissa raketin kanssa ja ilman

Marjut päätyi taas hapanoluiden pariin.

Ensimmäisenä piti tehdä täsmäisku. Black Cat Breweryn ja Red Rocket Breweryn Black Cat on the Red Rocket (guavalla, mansikalla ja vaniljalla maustettu hapanolut; 6,3 %) oli Craft Beer Gardenissa tarjolla juuri vääränä päivänä, joten sen pariin piti etsiytyä ensimmäisenä nyt, kun tilaisuus tuli. (Musta kissamme oli kuitenkin turvallisesti kotona, ei festaroimassa.) Olut olikin sopivan hapanta mansikkapirtelöä - kannatti iskeä.

Seuraavana lasiin päätyi Nude Ciderin sitruunaruoholla maustettu omenasiideri, joka oli varsin mukavaa ja raikasta ja sen jälkeen piti ostaa ruoan seuraksi lasillinen viiniä.

Stamm Brewingin 3 in 1 Super Sour (mustikalla, mansikalla ja guavalla maustettu imperial sour ale; 7 %) ei jättänyt kovinkaan voimakasta muistikuvaa eli erityisen hapan se ei omassa sarjassaan ollut, "super" taisi viitata ennemmin marjaisuuteen.

Paradox Breweryn No Sugar Daddy (mangolla, kumkvatilla ja inkiväärillä maustettu smoothie hard selzer; 5,5 %) oli nyt niin muodikas hard selzer eli käytännössä kossuvissy - tai siis tässä tapauksessa jonkinlainen sitrus-inkivääri-pirtelön ja kossuvissyn sekoitus. Se oli varsin hedelmäinen ja piristävä juoma, johon oli hyvä lopettaa - tai siis jonka jälkeen oli hyvä suunnata vielä hetkeksi läheiselle Albina & Alexiksen kattoterassille.

Näkymä kattoterassilta Konepajan suuntaan, Biergarten savupiipun kohdalla.

Summa summarum

Tapahtuman tarjonta keskittyi suuren määrän sijasta laatuun ja tapahtumasta löytyikin kiinnostavia uusia oluita. Varjopaikkoja oli tarpeeksi ja vesipiste oli sopivan keskeisellä paikalla. Viinitarjontaan emme tutustuneet muuten kuin ruokajuomana döner kebabien kanssa, koska se ei tuntunut erityisen kiinnostavalta.