Näyte / Beverage Partners Finland Oy
Carnivor Cabernet Sauvignon 2019 on helmikuun alussa Alkoon saapunut uutuusviini. Se nimensä mukaisesti tehty liharuokien ja varsinkin pihvin seuraksi. Rypäleet ovat peräisin Lodin alueelta Kaliforniasta eli alueelta, joka tunnetaan cabernet sauvignon -viineistään. Tämä viini ei kuitenkaan ole 100 % cabernet sauvignon, vaan siihen on lisätty jonkin verran Petite Sirahia tuomaan väriä ja rakennetta. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä kuusi kuukautta.
Viinin tuottaja Carnivor Wines kuuluu Yhdysvaltojen suurimmalle perheomisteiselle viinitalolle E. & J. Gallolle.
Carnivor Cabernet Sauvignon 2019
Kalifornia, Yhdysvallat; Cabernet Sauvignon;
11,99 €
Tuottaja Carnivor Wine
Maahantuoja
Beverage Partners Finland
Etiketin mukaan runsaasti karhunvatukkaa, mehevää karamellisuutta ja
pehmeää paahdettua tammea
Rypäleen mukaan
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia,
suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös
minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Ruokana entrecôte, chimichurri ja pevre
Lyhyesti: mehevän marjainen
Kommentit
M: Syvän tummanpunaisen, lähes mustan ja läpinäkymättömän viinin tuoksussa on mustaherukkaa, mustaherukkahyytelöä ja muita makeita tummia marjoja, seetriä ja häivähdys raikasta eukalyptusta, samoin maussa. Viini on täyteläinen ja hilloinen, mutta kohtalaiset ja pirteät, pippuriset tanniinit pitävät sen ryhdikkäänä. Tammikypsytys ei tunnu kovinkaan voimakkaasti vaniljana, vaan ennemminkin mausteisuutena.
Entrecôten kanssa viini sopi hyvin eikä se riidellyt lisukkeiden tomaatin tai sipulin kanssa, chilille se pärjäsi jotenkuten. Sen voisikin ajatella mutkattomien, ehkä hieman rasvaisten liharuokien seuraksi. Esimerkiksi kokonaisena paistettu picanha voisi myös toimia, koska viinin tanniinit olisivat varmaankin parhaimmillaan juuri sellaisen medium-kypsän lihan kanssa, johon makurasva tuo mehevyyttä.
Carnivor on nimensä mukaisesti lihansyöjän viini ja loput pullosta maistuu ruoan jälkeen sellaisenaankin. Sitä ei myöskään ole hinnalla pilattu, joten arvosanaksi viini saa ++.
J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen ja vivahtaa reunoiltaan purppuraan.
Tuoksussa on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, eukalyptusta ja lakritsaa.
Täyteläinen, hilloinen maku toistaa tuoksun marjaisia aromeja. Tanniineja on
kohtalaisesti. Jälkimaussa makeiden aromien joukkoon tulee myös mausteisuutta
ja hentoa paahteisuutta. Etiketin lupaamaa tammea on vain vähän. Viinin
ilmaantuessa makeus heikkenee sekä tuoksussa että maussa ja maku muuttuu
pippurisemmaksi.
Viini sopi entrecôten kanssa oikein hyvin ja pärjäsi melko hyvin myös
chimichurrin sekä pevren kanssa. Se voisi mennä myös ribsien ja hampurilaisten
seurana, kunhan ruoassa on sopivasti rasvaa. Viini menee hyvin myös
sellaisenaan. Hinta-laatusuhteen ansiosta Carnivor saa arvosanan ++.