Quinta do Regainho Loureiro Reserve White 2020

Kaupallinen yhteistyö / Portugal Vineyards



Portugal Vineyardsilta saamiemme viinien maistelu jatkuu. Vuorossa on vinho verde, joka on tehty Minhon alueen alkuperäislajikkeesta Loureirosta. 

Loureiron nimi tarkoittaa laakeripuuta ja se saattaa viitata siihen, että rypäleissä on laakerinlehtimäisiä makuvivahteita. Perinteisesti lajiketta on käytetty vinho verden eli nuorena juotavan, hieman pirskahtelevankin viinin valmistukseen yhdessä muiden lajikkeiden kanssa, mutta viime aikoina myös pelkästään Loureirosta valmistettavat lajikeviinit ovat alkaneet saavuttaa suosiota.



Quinta do Regainho Loureiro Reserve White 2020
Vinho Verde, Portugali; Loureiro; 3,90 €

Tuottaja Quinta do Regainho

Etiketin mukaan portugalilaista valkoviiniä

Rypäleen mukaan
Loureiro: hapokkaita viinejä, joiden aromeissa on akaasiankukkaa, appelsiinia, persikkaa ja mineraalisuutta. Viinit pullotetaan usein pienen hiilidioksidilisän kanssa, jotta ne eivät hapettuisi liian nopeasti, mikä tekee niistä hillitysti pirskahtelevia.

Ruokana kalatacot

Lyhyesti: raikkaan hapokas arkiviini

Kommentit

M: Vaalean oljenkeltaisen viinin tuoksussa on sitrusta, päärynää, omenaa ja persikkaa sekä jonkin verran kukkaisuutta ja yrttisyyttä, joka saattaa hyvinkin olla rypäleen lupailemaa laakerinlehteä. Viinin maku on aluksi sitruksisen hapokas ja raikas ja viinin lämmetessä lasissa siinä alkaa maistua myös persikkaa ja aavistus mantelia. Jälkimaku on lähinnä sitruksinen. 

Kalatacojen kanssa viini kävi kohtalaisen hyvin ja sopivan viileänä se maistuu ihan sellaisenaan. Jos olisi kesä, se olisi mainio parvekeviini, jota voisi kulautella menemään auringonpaisteessa tai sen voisi napata mukaan piknikille. Mikään elämää suurempi viini Quinta do Regainho Loureiro Reserve White  ei ole, mutta ihan maistuva pirteän hapokas ja hedelmäinen arkiviini se on varsinkin edulliseen hintaansa nähden. Arvosanaksi viini saa +.

J: Viini on vaalean sitruksen väristä. Aromaattisessa tuoksussa on kypsää sitrusta, päärynää, keltaista omenaa ja persikkaa. Maku on hapokas, sitrus ei ole siinä kypsää, kuten tuoksussa. Muut tuoksun aromit ovat maussa paljon heikompia kuin tuoksussa. Hapokkuus voimistuu entisestään pitkässä jälkimaussa, jossa on myös mineraalisuutta.

Viini sopi kalatacojen kanssa hyvin. Se voisi käydä lisäksi vaalean kalan ja kevyiden kanaruokien seuraksi. Myös äyriäiset voisivat olla hyvä ruoka viinin kanssa sen mineraalisuuden vuoksi. Hinta-laatusuhde on hyvä, arvosanaksi annan +.