Rosa Viini & Ruoka // Alkukevään uutuusviinit -live 4.3.2022 ja Pietro di Campo Barbera Silenzio 2020

Rosa Viini & Ruoka -livet jatkuivat tauon jälkeen. Kevään ensimmäisen liven teemana olivat uutuusviinit: Grape Stories Riesling 2020 (hanapakkaus), Carrascal Cabernet Sauvignon Malbec Organic 2020 ja Pietro di Campo Barbera Silenzio 2020

Hankimme niistä viimeisimmän. Vaikka viini olisi ehkä voinut toimia paremmin jonkin liharuoan tai leikkeleiden kanssa, kokkasimme fleksausprojektimme takia sen seuraksi cacio e pepeä. (Yritämme fleksata eli painottaa ruokavaliossa kasviksia ja kalaa laskiaisesta pääsiäiseen.)

Live on katsottavissa Rosa Viini & Ruoan sivuilla, joilla on myös tietoa tulevista liveistä.

Pietro di Campo Barbera Silenzio 2020
DOC Piemonte, Italia; Barbera; 11,99 €

Tuottaja Pietro di Campo

Etiketin mukaan italialaista viiniä

Rypäleen mukaan
Barbera: kirsikkaa, luumua ja metsämarjoja, vadelmaa, mustikkaa, anista, lakritsaa, karvasmantelia, orvokkia ja ruusua, tammitettuna suklaata, toffeeta, vaniljaa ja savua; vähän tanniineja ja runsaasti hapokkuutta

Ruokana cacio e pepe (mustapippuripasta)

Lyhyesti: marjaisen hapokas arkibarbera

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on punaisia marjoja, kirsikkaa ja vadelmaa sekä aavistus lakritsia ja anista. Sen maku on kevyt ja hedelmäinen, tuoksusta tuttuja marjoja täydentää pieni mausteisuus ja runsas hapokkuus tekee viinistä pirteän. Barberan hapokkuutta tasapainottaa myös se, että viinissä on noin 6 g/l jäännössokeria. Sitä en saanut selville, onko viini kypsynyt tammitynnyreissä - mausta sitä ei ainakaan huomaa ja kun vuosikerta on 2020, niin mahdollinen tammikypsytys ei ole ollut kovinkaan pitkä. Tanniineja ei lajikkeelle tyypillisesti ole oikeastaan yhtään.

Viinin dokabiliteetti on loistava. Se on melko edullinen ja helppoa kulauteltavaa, mainio arkibarbera siis. Juustoisen pastan lisäksi se voisi sopia tomaattisten pastojen tai pizzan seuraksi, miksei myös mausteisten, lämpimien kasvisruokien kanssa. Arvosanaksi viini saa +.

J: Viini on väriltään tummanpunaista. Tuoksussa on kirsikkaa, punaisia marjoja, vadelmaa ja aavistus mustikkaa. Hapokas maku toistaa tuoksun aromeja, marjaisuus on kypsempää kuin tuoksussa. Maussa on myös hieman lakritsaa. Hapokkuus antaa pian sijaa mausteisuudelle. Jälkimaku on kirpeän kirsikkainen ja mausteisuus voimistuu siinä entisestään. Tanniineja ei ole juuri lainkaan.

Viini sopi cacio e pepen kanssa oikein hyvin. Se voisi sopia myös muiden pastaruokien sekä pizzan seuraksi. Viini menee myös oikein hyvin sellaisenaan. Arvosanaksi annan +.