24. lokakuuta 2017

Stellar Winery The Storyteller Cabernet Sauvignon Organic 2014

Näytepullo / Norex Selected Brands


Mikä viini?
Stellar Winery The Storyteller Cabernet Sauvignon Organic 2014 (WO Olifants River, Etelä-Afrikka; 100 % Cabernet Sauvignon; 14,90 €. Luomu!)

Minkä kanssa nautittu?
Entrecôte, halloumisalaatti

Mitä etiketti lupaa? 
Mulperinmarjaa ja tummia marjoja, erityisesti mustaherukkaa

Mitä rypäle lupaa?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Viini muualla 
Norex Selected Brands

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on aluksi runsaasti kypsää mustaherukkaa ja hieman palanutta kumia. Ilmaantumisen myötä tuoksu muuttuu tumman marjaiseksi, makean mausteiseksi ja jopa pippuriseksi. Viinin maku on herukkainen ja pippurinen, melkeinpä makeaa marjaisuutta komppaavat pirteät tanniinit ja mukava hapokkuus. Kielelle jää mausteinen ja kahvinen jälkimaku. Mukava perusviini sopii hyvin entrecôten seuraksi ja varsinkin halloumin suolaisuus toimii hyvin sen kanssa. Arvosanaksi viini saa +.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Heti avaamisen jälkeen tuoksu oli hyvin nahkainen, jopa kuminen. Viinin ilmaannuttua hetken aikaa nahkaisuus lieveni ja tuoksuun tuli mustaherukkaa, tummia marjoja, taatelia ja häivähdys savua. Maku on aluksi mustaherukkainen ja taatelisen makea. Hetken päästä maku muuttuu mausteiseksi, jopa pippuriseksi. Jälkimaku on mausteinen ja kahvisen paahteinen. Tanniineja on kohtuullisesti. Entrecôten kanssa viini sopi erinomaisesti ja se oli hyvä pari myös suolaiselle halloumille. Mainio kohtuuhintainen viini liharuoille. Arvosanaksi annan +.

***
PS: Viini ja Ruoka -tapahtuma ja Kirjamessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 26.-29.10.2017. Tsekkaa lippuarvonta Facebookista!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti