-->

20. helmikuuta 2018

Maistilan PessimistiMikä olut?
Pessimisti (Maistila)
Oluttyyppi: pale ale
Alkoholia: 5,4 %
Hinta: 4,80 € olutkauppa Pienissä

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä panimo lupaa?
Kattilahapatettu, Australian ja Amerikan hopseilla humaloitu vaalea olut. Miedosti hapan eli kivasti kirpeä pale ale. Optimisti APA:n kirpeä pikkuserkku.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Pale ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä pale ale -maltaasta. Kattilahapatus taas lupaa maitohappobakteerin tuottamaa happamuutta.

Kommentit

M: Maistuu oluelle, tosin happamuus on aina hyvä asia.

J: Tämän oluen ostopäätökseen vaikuttivat suuresti sen nimi ja etiketti. Viimeinkin meille pessimisteillekin on oma olut! Panimon mukaan kyseessä on kirpeä pale ale, muualla tämä luokitellaan hapanolueksi (Untappd) tai American Pale Aleksi (Ratebeer).

Olut on sameaa ja väriltään kupariin vivahtava oranssi. Tuoksua hallitsevat APA:lle tyypilliset trooppinen hedelmä, mango, sitrus ja greippi. Maku on kevyen hapan, päällimmäisinä maistuvat sitrus, greippi ja raparperi, taustalta erottaa myös mangoa. Jälkimaku on greippinen ja kirpeän raparperinen.

Pessimistinen olutbloggaaja ei tällä kertaa pettynyt. Pessimisti on kirpeän raikas ja maistuva olut, joka tosin sopisi paremmin kesällä nautittavaksi. Arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti