Estrella Damm N.A. Lager

Näyte / Diamond Beverages

Estrella Damm on katalonialainen lager, jota panimo Sociedad Anónima Damm on valmistanut samalla reseptillä vuodesta 1876 lähtien. Oluen historiasta voi lukea enemmän Estrella Damm Lager -blogikirjoituksesta. Estrella Dammista on myös alkoholiton versio. Miten se eroaa alkoholillisesta versiosta vai eroaako mitenkään?

Alkoholiton Estrella Damm valmistetaan käymisteitse normaalin oluen tapaan ja siitä poistetaan alkoholi vakuumitislauksella. Prosessin aikana oluesta poistuu makupartikkeleita. Ne pystytään kuitenkin nykyisin ottamaan talteen ja palauttamaan olueeseen alkoholin poistamisen jälkeen.

Estrella Damm N.A.
Espanja; lager; 0,0 %; 1,57 € Alkossa

Panimo Sociedad Anónima Damm

Panimon mukaan
The alcohol free beer from Estrella Damm. Through an exclusive process, we recover the aromatic compounds lost during the process of dealcoholisation and put them back into the beer, obtaining a better product as a result.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Lyhyesti: raikas alkoholiton lager



Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Makeahkossa tuoksussa on keksiä, maltaisuutta ja ruohoa. Raikas maku toistaa tuoksun aromeja. Maku on tuoksun tapaan makeahko ja katkeruutta on kohtalaisesti. Jälkimaussa on hieman enemmän katkeruutta kuin maussa. Aromimaailma on melko sama kuin alkoholillisessa versiossa.

Estrella Damm N.A. on alkoholilliseen versioon verrattuna hieman kevyempi, mutta ei kuitenkaan vetinen. Siinä ei myöskään ole alkoholittomille lagereille tyypillistä palaneen oljen makua. Keveyden ja hieman makeamman maun lisäksi se ei juurikaan eroa alkoholillisesta versiosta. Estrella Damm N.A. on hyvä alkoholiton olut, arvosanaksi se saa +.