Estrella Damm Lager

Näyte / Diamond Beverages

Estrella Damm on katalonialainen lager, jota panimo S.A. Damm on valmistanut samalla reseptillä vuodesta 1876 lähtien. Panimon perustivat kyseisenä vuonna alsacelaiset serkukset August Kuentzmann Damm ja Joseph Damm, jotka pakenivat Espanjaan muutamaa vuotta aikaisemmin Ranskan-Preussin sotaa. 

Oluen nimi oli alun perin Strasburger Bier, mutta sitä ruvettiin kutsumaan Estrellaksi etiketissä olleen punaisen tähden mukaan. Vuonna 1921 nimeksi vaihtui Estrella Dorada ("kultainen tähti"). Etiketin tähti muutettiin kultaiseksi 1939, koska Francon valtakaudella punainen tähti logossa olisi johtanut ongelmiin. Vuonna 1991 nimeksi tuli nykyinen Estrella Damm.

Estrella Damm
Espanja; lager; 4,6 %; 3,15 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Sociedad Anónima Damm

Panimon mukaan
Estrella Damm is a golden colour with tones of amber and slight shades of green. It is bright and sparkling, with a cream-coloured, long lasting head. It is a beer with lots of delicate, lively bubbles. The generous aroma is of fresh spices. The flavours of toasted grains add to the beer’s personality. The mouthfeel is smooth, thanks to the fine bubbles. Estrella Damm is a fresh-tasting beer, with a lively acidity.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja

Ruokana sillivoileipää

Lyhyesti: kevyt ja raikas lager

Kommentit

M: Maistuu oluelle. Kesäinen.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Valkeaa vaahto muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on maltaisuutta, ruohoa ja hieman kukkaisuutta. Aavistuksen katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös hieman makeutta. Kokonaisuus on raikas ja kevyt.

Raikas olut sopi suolaisen kalan kanssa oikein hyvin. Se maistuu mainiosti myös sellaisenaan ja kävisi saunaolueksi. Estrella Damm maistuisi epäilemättä vielä paremmalta, jos sitä joisi Välimeren rannalla. Puhdaspiirteinen lager saa arvosanaksi +.