Purtse Metsik Udu NEIPA


Kävimme Tallinnassa katsomassa "The Mystery of Banksy - A Genius Mind" -näyttelyn ja menimme sen jälkeen Purtse-panimon Telliskivi Tap Roomiin. Näyttelytila ja hanahuone sijaitsevat samassa rakennuksessa, joten siirtymätaival oli lyhyt. Hanassa ollutta Metsik Udua löytyi Kaubamajan olutosastolta ja koska etiketissä on kissa, olutta oli pakko ostaa kotiinkin.

Purtse on vuonna 2016 perustettu pienpanimo, joka sijaitsee samannimisessä kylässä Itä-Virossa. Itse panimo toimiii 1500-luvulla rakennetun Purtsen vasallilinnan entisessä sepän pajassa. Linna kuului hetken aikaa suomalaiselle Henrik Klaunpoika Flemingille, joka oli Inkerinmaan kuvernööri 1620–1622.

Purtse Metsik Udu
Viro, NEIPA; 5,5 %; 2,90 € Kaubamajassa

Panimo Purtse

Panimon mukaan
New England IPA dryhopped with Citra, Galaxy and Sabro hops.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa.New England IPA on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä.

Lyhyesti: kevyt kesä-NEIPA



Kommentit

M: IPA on gyyh, mutta kissa on kiva.

J: Olut on vaalean appelsiinimehun väristä. Tuoksussa on runsaasti sitruunaa ja ananasta sekä hieman greippiä. Maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös aavistus appelsiininkuorta. Suutuntuma on kevyt, melkein vetisen rajalla. Jälkimaussa on sitruunaa.

Metsik Udu on kevyt ja raikas NEIPA, joka maistui hyvin kuumana kesäpäivänä sekä Tallinnassa että kotona. Se ei kuitenkaan erotu vastaavista oluista, joten arvosanaksi tulee 0 eli laatu vastaa hintaa.