14. kesäkuuta 2018

I ♥ Wine Teatteri Forumissa 7.6.2018


Viinilinna järjesti 7.-8.6.2018 ensimmäisen I ♥ Wine -tapahtuman Teatteri Forumissa. Saimme kutsun tapahtumaan ja kävimme siellä heti torstaina. Maisteltavana oli yli 150 viiniä ympäri maailman sekä muitakin Viinilinnan tuotteita, kuten viskejä.

Maistelulipukkeiden hinta oli 2,5 euroa ja viinit maksoivat 1-2 lipuketta/annos, drinkit (esimerkiksi Moscow Mule, GT ja Limoncello Tonic) olivat yhden lipukkeen verran.


Heti saliin astuttuamme löysimme alsacelaisen Pierre Sparrin ständin, jossa oli valkoviinien tarjolla lisäksi mukavan marjainen, vadelmainen ja hapokas Crémant d'Alsace Rosé Brut (14,29 €).

Valkoviineistä jäivät parhaiten mieleen One 2016 (13,40 €) ja Riesling Grande Reserve 2016 (7,69 € / 0,375 l). Puolikuiva, päärynäinen ja hedelmäinen One on sekoitus Rieslingiä, Muscatia ja Pinot Gristä ja sopisi parhaiten äyriäisten kanssa. Grande Reserve oli puolestaan kuiva, petroolinen, mineraalinen ja sitruksisen hapokas.


Samppanjapuolella oli tarjolla Alexandre Bonnetin samppanjoita. Viinilinna Champagne Brut (32,99 €) on Bonnetin tuottamaa ja se oli erittäin kuiva sekä hapokkaan sitruksinen. Perle Rosée Champagne Brut (34,99 €) oli myös hapokas, mutta sen aromimaailmaa hallitsivat punaherukka ja vadelma.

Pääsimme maistamaan myös Champagne Trésor Caché Brutia, jota oli tuotu Suomeen tuottajan varastossa olleet viimeiset neljä pulloa. Tämä paahteinen, omenainen ja hieman aprikoosinen samppanja oli maistetuista kaikkein paras.


Italia oli tapahtumassa hyvin edustettuna. Cantina Valpantenan viinit olivat kaikki hyviä, mutta erityisesti pitää mainita Armigero Barbera d´Asti Superiore 2013 (14,98 €), Armigero Valpolicella Ripasso 2015 (13,99 €) ja Amarone Armigero 2014 (25,98 €).

Erikoisuutena oli tarjolla Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 1999, joka oli erinomaista, kuivaa, nahkaista ja marjaista, mutta jota ei valitettavasti saa Suomesta.


Mondo del Vinon tarjonnasta parhaita olivat kypsän marjainen Codici Negroamaro Primitivo (9,98 €) ja luumuinen Ricossa Barbera Appassimento (14,98 €). Tarjolla oli myös tonkkaviinejä hauskoissa pyöreissä pakkauksissa, joita osaa koristivat pöllöt. Näistä paras oli Ricossa Barbera (36,98 € / 3 l), joka sopisi näin kesällä grilliruoan kanssa.

Muita mainitsemisen arvoisia viinejä olivat Dopff & Irionin Cuvée René Dopff Riesling 2013 (5,99 € / 0,2 l) ja Cuvée René Dopff Muscat 2017 (12,99 €) sekä Vicarage Lane Pinot Noir 2014 (15,48 €) - ja tietenkin tarjolla oli myös Henry of Pelhamin / Speckin veljesten vanhoja tuttuja Sibling Rivalrya ja House Wine Co Rediä, Zensa-sarjan viinejä ja Les Dauphinsin puna-valko-rosé-luomuviinitrio.


Viinien lisäksi tapahtumassa oli tarjolla myös viskejä, joista Jussia miellyttivät eniten Speyburn 10 yo, Old Pulteney 12 yo ja Inchmurrin 12 yo.

Speyburn 10 yo oli aromeiltaan sitruksinen, appelsiininen ja yrttinen. Tilkka vettä avasi viskin aromeja vielä lisää. Old Pulteney oli puolestaan makean kuivahedelmäinen, toffeinen ja vaniljainen. Inchmurrin muistutti aromimaailmaltaan Old Pulteneytä, mutta oli maultaan runsaampi, pähkinäinen ja hieman mausteinen. Näistä kolmesta Inchmurrin oli Jussin suosikki.

Speyburn 10 yo ja Old Pulteney 12 yo ovat saatavilla Alkon valikoimassa.

Mukava tapahtuma kaiken kaikkiaan. Tila ei tuntunut suuresta yleisömäärästä huolimatta ruuhkaiselta eikä ständeille syntynyt jonoja, lisäksi oli mukava päästä juttelemaan tuottajien kanssa. Ensi vuonna (toivottavasti) uudelleen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti