21. kesäkuuta 2018

Marina Espumante Moscato Zero

Näytepullo / Norex Selected Brands


Marina Espumante Moscato Zero
Alicante, Espanja; 100 % Muscat d’Alexandrie; 8,49 €
Alkoholiton

Tuottaja Bodegas Bocopa

Etiketin mukaan alkoholiton kuohuviini

Rypäleen mukaan
Muscat / Muscat d'Alexandrie: aromikkuutta, kukkaisuutta, kuivattua aprikoosia ja persikkaa, hunajaa, rusinaa

Ruokana sushi

Lyhyesti: pirteä ja makea alkoholiton kuohuviini vaikkapa aperitiiviksi

Kommentit 

M: Alkoholitonta kuohuviiniä ei ole tullut kovinkaan usein maistettua, joten otimme tämän mielellämme testiin. Monissa juhlissa kaivataan alkumaljalle alkoholitonta vaihtoehtoa. Olisiko tästä sellaiseksi, jos limsa ei jostain syystä tunnu hyvältä ajatukselta?

Viinin tuoksu on pirteän sitruksinen ja raikkaan hedelmäinen, kypsän omenan ja päärynän lisäksi siitä erottaa kukkaisuutta ja pientä parfyymisyyttä. Viini on makea, sokeria on 100 g/l, mutta mukavan raikas hapokkuus kantaa viiniä eikä se tunnu pelkästään imelältä. Maku taittuu hunajaiseen makeuteen ja jälkimaussa tuntuu myös makeita mausteita, kuten hillottua inkivääriä. Sushin kanssa viini sopii hyvin, miksei myös mausteisen itämaisen ruoan kanssa tai vaikka jälkiruokien seurana.

Mutta miksi ostaa alkoholitonta kuohuviiniä, kun kaupasta saa limonadia? Ei ainakaan kalorien takia: tässä viinissä on suunnilleen saman verran sokeria kuin Coca-Colassa tai Pepsissä (n. 110 g/l), mutta enemmän kuin vaikkapa Pommacissa (79 g/l) tai Spritessä (66 g/l).

Toisaalta on tässä enemmän tunnelmaa. Pelkästään korkin poksauttaminen luo aivan erilaiset odotukset kuin kruunu- tai kierrekorkin sihauttaminen, viinipullo näyttää juhlavammalta kuin limsapullo ja maku on monipuolisempi kuin limonadissa. Hapokkuuden ansiosta viini ei myöskään tunnu niin äkkimakealta. Kyllä tätä nauttii lasillisen... ja toisenkin. Arvosanaksi viini saa +.

J: Makeassa, aromaattisessa tuoksussa on päärynää, kypsää omenaa, hunajamelonia ja limeä. Maku toistaa tuoksun aromeja. Kevyt hapokkuus taittaa mukavasti maun makeutta. Jälkimaku on hunajaisen makea. Viini sopisi parhaiten piknikille aperitiiviksi, mutta se kävi kohtuullisen hyvin myös sushin kanssa. Viini voisi käydä myös jälkiruokien seuraksi. Arvosana 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti