-->

23. toukokuuta 2019

Smokers x Olarin Panimo 8.5.2019

Sellon Smokers Beer & BBQ järjesti 8.5.2019 tastingin (28 €), jossa maisteltiin Olarin Panimon oluita Smokersin ruoka-annosten kanssa. Tapahtuman veti Olarin Panimon Hanna Montonen, ja Smokersin keittiöpäällikkö Kimmo Tero oli laatinut oluiden yhteyteen neljän maun tasting-lautasen, jossa oli vuohenjuustosalaattia, portobellosientä papujen kera, nieriä-taco ja savustettua brisketiä eli naudanrintaa. Jälkiruoaksi oli vielä suklaafondant.

Alun perin tastingissa piti olla viisi olutta, mutta illan kuluessa mukaan kattaukseen päätyi kaksi bonusolutta.


Ensimmäinen olut oli hapanolut Riskei! (5,5%), joka tarjoiltiin aperitiivina huilulasissa. Olut on tehty yhteistyössä virolaisen Tanker-panimon kanssa.  Mausteena on käytetty guavaa sekä kaktusviikunaa. Alun perin olueen oli tarkoitus käyttää muuta hedelmää, mutta se oli tavarantoimittajalta loppu. Tarjolla oli kaktusviikunaa, joten panimo päätti ottaa riskin ja käyttää sitä. Riskin ottaminen selvästi kannatti. Olut oli kevyen kesäinen ja hedelmäinen ja sen aromeissa oli kaktusmaista vivahdetta. Marjutin mielestä se oli varsin hyvä yleispätevä olut.

Toinen olut  Have You Seen This Beerstyle? Märzen (5,5 %) oli tuttu jo Basen olutklubista kuukauden takaa. Se oli miellyttävän raikas, maltainen ja pähkinäinen. Maistelulautasen ruoista sen kanssa sopi parhaiten brisket.

Ylärivi vasemmalta oikealle: MC Taakibörsta IPA, MC Taakibörsta IPA remix, Area 21, Märzen ja Riskei! Alarivissä Nasty Granny ja Dibs on the Cacao Nibs
...
Seuraavana vuorossa piti olla SMaSH-olutta, mutta sen sijaan seurasikin kolmen IPA:n sarja. MC Taakibörsta IPA 2017 (6,5 %) oli jo vanha tuttu, mutta oli mielenkiintoista päästä vertaamaan sitä kevyempään Remix-versioon, joka on espoolaisen hiphop-yhtyeen nimikko-oluen maitokauppavahvuinen versio.

MC Taakibörsta IPA Remix (5,3 %) on maustettu mangon lisäksi ananaksella. Sen aromeissa oli mangon ja ananaksen lisäksi greippiä. Trooppisen hedelmäinen perusversio toimi hyvin ruoan, erityisesti briscetin ja tacon kanssa. Kevyt ja raikas Remix kävisi sen sijaan oivallisesti janojuomaksi.

Area 21 IPA (6,3%) oli Olarin Panimon ensimmäinen julkaistu olut, joka näki päivänvalon tammikuussa 2016. Oluen tuoksussa oli greippiä, trooppista hedelmäisyyttä ja hentoa havuisuutta. Maussa oli tuoksun aromien lisäksi hieman karamellisuutta. Tämäkin olut sopi hyvin brisketin ja tacon seuraksi. Tämä oli IPA-oluista Jussin suosikki.

Marjutin mielestä kaikki IPA:t olivat enemmän tai vähemmän gyyh.


IPA-kolmikon jälkeen vuorossa oli Nasty Granny Berliner Weisse (4,1 %). Olut on maustettu puna- ja mustaherukoilla, joiden aromeja löytyi sekä tuoksusta että mausta. Hapan ja raikas olut päätyi mustana hevosena jälkiruoan seuraksi periaatteella "saattaa toimia tai sitten ei". Veto oli onnistunut, sillä hapanolut maistui yllättävän hyvin suklaafondantin kanssa, Marjutin mielestä jopa paremmin kuin toisena vaihtoehtona ollut kaakaoinen imperial stout. Tuhman mummon marjamehu oli Marjutin suosikki illan oluista.

Viimeinen olut oli Dibs on the Cacao Nibs 2019 Imperial Stout (11 %), joka on maustettu raakakaakaonibseillä. Tuhti, tumman suklainen, espressoinen ja hieman vaniljainen olut toimi parhaiten sellaisenaan eikä olisi välttämättä kaivannut jälkiruokaa seurakseen - toisaalta kun sellaista nyt oli, se ei harmittanut laisinkaan, päinvastoin. Tämä oli tastingin kaikista oluista Jussin suosikki.

***
Seuraava tasting Smokersissa on 12.6. Silloin Stadin Panimon edustaja tulee pitämään oluttastingin sijaan siideritastingin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti