CoolHead x Tyrantti: Aja!


Mikä olut?
CoolHead x Tyrantti: Aja! (Coolhead Brew)
Oluttyyppi: West Coast APA
Kantavierre: 12 °P
Alkoholia: 5,5 %
Muuta: vegaaninen
Hinta: 4,14 € K-Citymarket Ruoholahdessa (0,33 l tölkki)

Mitä panimo lupaa?
West Coast APA brewed by CoolHead under the influence of Helsinki’s famously dangerous heavy metal band TYRANTTI. Generously hopped with Simcoe, Cascade & Waimea, this APA gets its name and inspiration from Tyrantti’s fierce new track ”Aja!”. Give the song a spin on your favourite music streaming service while sipping on your new favourite West Coast APA, AJA!

Mitä oluttyyppi lupaa?
American Pale Ale (APA) on Indian Pale Alea (IPA) muistuttava pintahiivaolut. APA:ssa käytetään amerikkalaisia humalalajikkeita kuten Cascadea, jotka tuovat makuun hedelmäisyyttä, sitrusta, greippiä ja havua. APA:n IBU-arvo on yleensä välillä 30-45, joten ne eivät ole yhtä katkeria kuin IPA:t. Itärannikon APA:t ovat yleensä maltaisia ja länsirannikon APA:t puolestaan katkerampia.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Coolhead ja Tyrantti jatkavat Kobra NEIPA:sta alkanutta yhteistyötään uudella Aja!-oluella. Olut on saanut nimensä Tyrantin seuraavan levyn ensimmäisestä singlelohkaisusta. Ostimme olutta sopivasti juuri ennen juhannusta, jolloin Tyrantti esiintyi virtuaalisessa Nummirockissa. Keikan voi katsoa YouTubesta löytyvästä Nummirockin perjantain livestriimistä.

Aja! on väriltään kullankeltainen ja hieman samea. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on trooppista hedelmää, greippiä ja runsaasti sitrusta. Taustalla lymyilee häivähdys aprikoosia. Mukavan katkera maku toistaa tuoksun aromeja sitruksen maistuessa vahvimmin. Jälkimakua hallitsevat sitrus ja havuisuus. Raikas ja kesäinen olut sopii vaikka saunaolueksi. Kobra NEIPA oli aromimaailmaltaan moniulotteisempi, mutta pidin kyllä tästäkin. Arvosanaksi annan +.