Masis Brewery Mosaic Magnet



Aikaisemmin kiertolaispanimona toiminut Masis Brewery on avannut oman panimon ja myymälän Keran halleille. Kerassa on nyt kolmen pienpanimon keskittymä, sillä alueella sijaitsevat myös 8-Bit Brewing ja Tired Uncle Brewing Co. Jälkimmäisellä on paikan päällä myös oma taproom eli hanahuone. Menimme Keran halleille katsomaan Ursus Factoryn keikkaa ja kävimme samalla hakemassa Mosaic Magnetia tuoreena growlerissa.

Mosaic Magnet
Suomi; New England pale ale; 5,2 %; 19 IBU; 17,00 € (sis. 2 € pantin) Masiksen kaupassa / 1 l

Panimo Masis Brewery

Panimon mukaan Mosaic Magnet on osa Masis Breweryn Magnet-sarjaa, jonka oluissa on käytetty vain yhtä humalalajiketta. Tämän erän pääosassa Mosaic-humala. Samea olut on käytetty Verdant-hiivalla. Magnet-sarjan tarina sai alkunsa erään panohenkilön olkapäävaivojen aikaan, mistä muistoksi on jäänyt olkapään magneettikuva etikettiä koristamaan. Tämä kuvaa vaalearunkoista bisseä erittäin osuvasti, koska se on imenyt Mosaicia puoleensa magneetin lailla.

Oluttyypin mukaan
New England IPA on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä.

Ruokana kimchipossua

Lyhyesti: raikas ja hedelmäinen olut

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkkaankeltaista ja sameaa, se muistuttaa tuoremehua. Tuoksussa on ananasta, sitrusta, mangoa ja trooppista hedelmää. Hieman katkera maku toistaa tuoksun aromeja, sitrus ja ananas ovat pääosassa. Jälkimaussa on sitruksen lisäksi hieman greippiä. Olut on todella raikasta, huomaa hyvin, ettei se ole seissyt pullossa tai tölkissä. Se kävi oikein hyvin rasvaisen ja mausteisen kimchipossun seuraksi. Mosaic Magnet on hyvä oluttyylinsä edustaja. Tykkäsin oikein paljon, arvosanaksi annan ++.